úterý 13. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Marodka PSG se téměř vyprázdnila, Berani míří na led Pirátů z Chomutova

Devítídenní reprezentační přestávka v Tipsport extralize je u konce. Po předehrávkách na začátku týdne se naplno rozběhne ve středu 14. listopadu zápasy 20. extraligového kola. Hokejisté PSG Zlín míří na led ambiciózního nováčka z Chomutova. Vlachova družina vyléčila během pauzy především v obranných řadách zranění a nemoci. Na marodce zůstal pouze dlouhodobě zraněný bek Petr Zámorský. Tým PSG Zlín se zaměřil během listopadové přestávky na obnovu fyzických sil a z herních činností na přesilové hry. Čajánek a spol. sehráli rovněž přátelský zápas s předním týmem Kontinentální hokejové ligy Lokomotivem Jaroslavl na památku Karla Rachůnka. Utkání v Chomutově začíná ve středu od 17.30 hodin.

Reprezentační přestávka přišla Zlínu náramně k duhu. Berani vyléčili zranění a nemoci, neboť na marodce zůstal pouze dlouhodobě zraněný obránce Petr Zámorský. „Především v obraně jsme měli hodně marodů. Jsme rádi, že přišla přestávka a kluci se dali po zdravotní stránce do pořádku. V předchozích zápasech jsme měli k dispozici jen šest obránců a některé duely jsme dohrávali pouze na pět beků,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Čajánek a spol.si pár dní odpočinuli od hokeje a poté se zaměřili na obnovu fyzické kondice a pilování přesilových her. „Během týdne nezvednete fyzickou připravenost, spíše jsme se zaměřili na obnovu fyzických sil. Chodili jsme častěji do posilovny a z herních činností jsme kladli důraz na přesilovéhry. Ty nám v předchozích zápasech hrubě nešly,“ upřesnil padesátiletý šéf zlínské střídačky.

Na marodce zůstává pouze dlouhodobě zraněný obránce Petr Zámorský, který se zotavuje z natrženého postranního vazu v koleni. Doktoři mu v minulých dnech sundali sádru a nejlepší zlínský obránce na začátku exgtraligy začal s rehabilitací a postupně posilňuje oslabenou nohu.„Situace se lepší každým dnem. Přesto nechci spekulovat, kdy Petr nastoupí do zápasu. Uvidíme, jak se bude cítit na ledě,“ pověděl Rostislav Vlach. Zlín čeká souboj s nevyzpytalným extraligovým nováčkem z Chomutova. Místní Piráti se drží na deváté pozici průběžné tabulky, v dosavadním průběhu získali pětadvacet bodů. „Mají velmi silné mužstvo a před nedávnem posílili defenzívu příchodem Slováka Milana Jurčiny. Tento bek z NHL vyztužil obranu a na domácím ledě budou ještě silnější. Určitě to není jednoduchý soupeř, ale v extralize nenajdeme slabého protivníka. Soutěž je velmi vyrovnaná,“ uvedl kouč Rostislav Vlach.

Zda se do branky postaví Luboš Horčička nebo Jakub Sedláček, ještě nepadlo rozhodnutí. Trenéři počítají s tím, že vzhledem k náročnému zápasovému programu nasadí od začátku zápsu všech osm obránců. Změny v útocích nejdou naprogramu dne. „Čeká nás náročný program, neboť hrajeme obden čtyři utkání a poté tři těžké duely během čtyř dnů. Zápasové zatížení rozdělíme na více hráčů vzhledem k náročnému programu. Uvidíme, jak nám bude fungovat hra na osm beků," řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Mužstvo má v den zápasu sraz v 7.45 hodin, po půlhodinovém rozbruslení na vlastním ledě se vydá v 9.15 hodin klubovým autokarem na cestu do Chomutova. Zápas 20. kola Tipsport extraligy Piráti Chomutov versus PSG Zlín se hraje ve středu 14. listopadu v 17.30 hodin.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY