úterý 05. ledna 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín se představí dvakrát v řadě na venkovních kluzištích

Hokejová Tipsport extraliga se nezastaví ani v novém roce. Zlínští hokejisté mají v prvním týdnu roku 2016 na programu hned tři zápasy. Ve středu 6. ledna vyráží na třídenní výjezd do Čech, kde je čeká nejdříve dohrávka 15. kola na ledě pražské Sparty a v pátek 8. ledna důležitý zápas v Karlových Varech. Na domácím ledě se Veselý a spol. předvedou fanouškům v neděli 10. ledna při utkání s Vítkovicemi. Berani se vezou na vítězné vlně čtyř výher v řadě, přičemž bodovali poosmé z posledních devíti kol! Velmi dobré výkony a bodová šňůra je vyšvihly do desítky, která zaručuje boje ve vyřazovacích zápasech play off. „Budu spokojen, když přivezeme z venkovních zápasů čtyři body. Potřebujeme jeden zápas vyhrát a získat body především na ledě Karlových Varů,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Střetnutí Zlína se Spartou začíná v O2 areně v 18:30 hodin.

Zlínští hokejisté se dostali po Vánocích do velmi dobré formy. Z dvanácti možných bodů vybojovali hned jedenáct, když jediný bodík ztratili doma s Mladou Boleslaví, kterou porazili až po samostatných nájezdech. Bodová šňůra katapultovala tým PSG z nelichotivého dvanáctého místa už na devátou příčku s 43 body. „Výhry dodaly hráčům potřebné sebevědomí, ale pořád je před námi hodně práce. Pořád je co zlepšovat, jak nám ukazují některé momenty v zápasech,“ řekl Juraj Jurík, druhý trenér po nedělní výhře 4:2 doma s Olomoucí.

Zlínská družina má před sebou dvouzápasový trip v Čechách. Ještě před zápasem pátečního kola v Karlových Varech nastoupí v největší české aréně k dohrávce 15. extraligového kola s pražskou Spartou. „Pražané po slabším období před Vánocemi nyní zabrali a kromě prohry v Litvínově si připsali pouze tříbodové výhry. Naposledy ukončili vítěznou šňůru vedoucího Liberce. Čeká nás velmi těžký protivník, ale s každým se dá hrát. Věřím, že reálné je bodovat i nyní. Cesta k úspěchu vede přes maximální koncentraci a disciplinovanost. Nesmíme dělat fauly a nechat se vylučovat, neboť Sparta má nejlepší využití přesilovek z celé extraligy,“ vysvětlil třiapadesátiletý kouč. Zlín se utkal se Spartou v letošní sezoně již dvakrát a vždy na domácím ledě. Nejdříve prohrál 3:5, ale v odvetném duelu před vánoční přestávkou smetl soupeře z ledu po jasném vítězství 4:0.

Trenérský tandem Vlach, Jurík vedle slibné formy mužstva těší i zdravotní stav svěřenců, neboť na marodce není žádný hokejista. Hrát bude i obránce Oldřich Horák, který utržil z moravské bitvy s Olomoucí šrámy na tváři a dvakrát podstoupil během utkání šití. „Pokud se nestane něco neočekávaného, nastoupíme ve stejné sestavě jako proti Olomouci. Do autobusu směr Praha nastoupí celkem 22 hokejistů, dva gólmani, sedm obránců a třináct útočníků,“ upřesnil Vlach.

Berani se nevrací po utkání se Spartou domů a přenocují dva dny v Praze. Azyl naleznou v tradičním hotelu Expo Výstaviště v Holešovicích, kde na ledě přilehlé Tipsport arény absolvují tréninky. „Vyšli nám vstříc, objevíme se tam na rozbruslení i v pátek dopoledne. Po obědě se poté vydáme na cestu do Karlových Varů,“ uvedl Rostislav Vlach.

Dohrávka 15. kola Tipsport extraligy HC Sparta Praha – PSG Zlín se hraje v O2 areně ve středu. 6. ledna v 18:30 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Sparty v posledním extraligovém zápase: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Pech, Kumstát - M. Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač, Moták.

HC Sparta Praha versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY