neděle 24. ledna 2016 | Zlin Prress - Roman Ordelt

Ondřej Veselý: Jsme pokorní, hlavně chceme udělat desítku, výše se nedíváme

V derby s Kometou Brno předvedli vynikající výkon a soupeře herně i střelecky přehráli. Hokejisté PSG Zlín zvítězili podeváté z posledních jedenácti duelů a poosmé doma v řadě. Díky tomu jsou opět o krůček blíž přímému postupu do čtvrtfinále. "Před měsícem a půl jsme se potáceli na předposledním místě a hra nebyla dobrá. Teď je to úplně jiné, za což jsme hrozně moc rádi," řekl kapitán PSG Zlín Ondřej Veselý.

- První třetinu jste herně zcela ovládli, na střely to bylo 10:1. Nemrzelo vás, že jste vedli jen o jednu branku?
"Od začátku zápasu jsme měli lepší pohyb, škoda, že jsme v první třetině nepřidali ještě jeden gól. Měli jsme převahu, kterou jsme měli zužitkovat. Ale zápas jsme i pak kontrolovali."

- Bylo poznat, že Kometa není v pohodě?
"Moc nebruslili a my jsme si vytvářeli více šancí. Nebyla to taková Kometa jako jindy. Naopak nám zápas sedl. Byli jsme na tom dobře bruslařsky i v soubojích. Kometa začala hrát až ve druhé třetině, ale i tak jsme si vedení pořád hlídali."

- V tabulce se přibližujete šestému místu, je vaším cílem protlačit se přímo do čtvrtfinále?
"Ještě není konec základní části, čeká nás poslední čtvrtina. Musíme nadále hrát tak, jako teď a jít do každého zápasu s tím, že uhrajeme nějaké body. Pak se nám bude lépe dýchat. Hlavně chceme udělat desítku, na nic víc se nedíváme. Jsme pokorní, když to tak půjde dál, budeme spokojení. Kdyby se podařilo uhrát za poslední čtvrtinu dvacet bodů, budeme rádi."

- Co se dá říct k souhře první lajny, která opět předvedla fantastický výkon a zařídila dva góly?
"Hrají neskutečně, mají velkou pohodu. Doufám, že to bude pokračovat. Celá trojka Holas, Buky a Říča si sedla, vědí o sobě, dávají si to poslepu. I na tréninku předvádí velké věci. Hrají spolu jen chvíli, ale dávají góly. Dneska se navíc gólově přidaly i další lajny, za což jsme rádi."

Ondřej Veselý během zápasu s Kometou.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY