úterý 26. ledna 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kouč Rostislav Vlach po výborné třetí čtvrtině: Nesmíme usnout na vavřínech

Hokejisté PSG Zlín se rozjeli ve třetí čtvrtině základní části Tipsport extraligy k parádní jízdě. Zatímco po polovině základní části se krčili na dvanácté příčce s pouhými 28 body, ve třetí čtvrtině pořádně zabrali. Tým vedený zkušeným trenérem Rostislavem Vlachem vybojoval během prosince a ledna úctyhodný počet 29 bodů, které mužstvo posunul na osmou příčku, která zaručuje vyřazovací boje v play off. O zlínský vzestup se postaral v současnosti nejlepší gólman extraligy podle statistik Libor Kašík a dále výborná hra elitního útoku Petra Holíka, kde řádí na pravém křídle Roberts Bukarts. Lotyšský forvard je k nezadržení, v posledních 11 zápasech pravidelně bodoval a připsal si 18 bodů za 10 gólů a 8 asistencí!

Zlínští hokejisté se vezou na vítězné vlně, na domácím ledě vyhráli osm zápasů v řadě! Berani ve třetí čtvrtině prohráli jen čtyři zápasy, přičemž z posledních jedenácti utkání prohráli pouze dvakrát, a to na ledě Sparty a Hradce Králové. „Samozřejmě jsme spokojeni, neboť jsme získali hodně bodů, které jsme v naší nelichotivé situaci nutně potřebovali. Nejtěžší část nás ještě čeká. Závěr základní části chceme dotáhnout do úspěšného konce, což pro nás značí postup do desítky.Bude to těžké, neboť tabulka se hodně zahuštuje, týmům přibývají body a poslední čtvrtina bude dost zajímavá. Je potřeba neusnout na vavřínech a hrát poctivý hokej,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Beranům se začalo dařit výsledkově a po sérii výher a jim výrazně vzrostlo potřebné sebevědomí. „Na našem herním projevu je to znát, kluci si více věří v zakončení. Přejeme si především, aby hráči zůstali zdraví,“ řekl třiapadesátiletý hokejový stratég. Zlínští hokejisté postoupili výbornými výsledky i výkony již na osmou příčku. „Jsme rádi, že se nám daří, ale stále se díváme na desítku. Bodů je ve hře stále dost a sokové za námi v těsném sledu, na desátý Třinec máme náskok jen pěti bodů,“ uvedl Vlach. Veselý a spol. mají na druhou stranu na elitní šestku manko pouhých pěti bodů „Musíme jít postupnými kroky, abychom play off uhráli. Chceme bodovat v každém zápase a sbírat nějaké bodíky,“ vysvětlil zkušený kouč Zlína.

Zlínská radost z branky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY