sobota 20. února 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Robert Říčka o své trefě v Olomouci: Taková akce nepotřebuje slov

Nádherná akce zakončená gólem z hole Roberta Říčky, tak se dá popsat jediná trefa Beranů v pátečním utkání v Olomouci ze hry. "Taková akce nepotřebuje slov," usmál se Říčka. Zlínští hokejisté si nakonec připsali vítězství po samostatných nájezdech 2:1, ve kterých se jako jediný prosadil Lotyš Roberts Bukarts.

Domácí měli v úvodu utkání navrch, a tak po zásluze šli v 17. minutě do vedení. Od druhého dějství ale přebírali otěže hráči ze Zlína. "O přestávce jsme si k naší hře něco řekli, protože jsme skoro nebruslili, soupeř byl všude rychleji. Postupně jsme se začali zvedat a třetí třetinu už jsme byli jasně lepší," pověděl po utkání Robert Říčka. Jeho slova prokládá i statistika, ve druhé třetině Mora vyprodukovala pouze pět střel, ve třetí dokonce jen jednu! "Na jednu stranu je škoda, že jsme z takové převahy nezískali tři body, na stranu druhou jsme zase prohrávali," uvažoval zlínský forward. "Dva body odsud jsou ale dobré," dodal.

Velkou možnost srovnat měli žlutomodří v polovině duelu, kdy nevyužili skoro minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. "Možná jsme byli i zbrklí. Měli jsme dost času, mohli jsme si akci v pohodě připravit, a ne za každou cenu pálit, navíc většinou do nějakého hráče," přemýšlel šestadvacetiletý hokejista.

Ten nakonec stál na konci geniální kombinace ve 45. minutě, která znamenala srovnání. Akci na jeden dotek v podání celé pětky, která početní výhodu hrála, se jen tak nevidí. Matějíček na modrou čáru nahrál na Žižku, ten posunul puk na kruh na Bukartse, jenž u tyčky našel volného Holíka, který ještě vše vyšperkoval nahrávkou před prázdnou branku právě na Říčku. "Taková akce nepotřebuje slov," usmíval se Říčka.

O dvě minuty později navíc Říčka mohl přidat další gól, sám před Konrádem ale neuspěl. "Měl jsem vystřelit dřív. Navíc se mně puk namotal na hokejku a netrefil jsem ani branku, velká škoda," litoval. V brance Hanáků stál poprvé po svém zranění slovenský brankář Branislav Konrád, nijak extra se na něj ale svěřenci Rostislava Vlacha nepřipravovali. "Na něj moc ne, ale chystali jsme se na hru soupeře," prozradil havířovský odchovanec.

Útočník Robert Říčka se raduje se spoluhráči Robertsem Bukartsem a Tomášem Žižkou z vyrovnávacího gólu na ledě Olomouce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY