středa 24. února 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Daniel Štumpf o gólu: Byla to skvělá práce parťáků, já jen slízl smetanu

Třetí návrat do sestavy Beranů a i napotřetí gólový. Daniel Štumpf zvyšoval na ledě Vítkovic ve 13. minutě na 2:0 a pomohl k tříbodovému vítězství 3:2. Zlínští hokejisté si zajistili s předstihem účast v předkole play off. O další body budou svěřenci Rostislava Vlacha bojovat v pátek 26. února na domácím ledě v utkání s týmem Mountfield HK Hradec Králové.

Štumpf naskočil v prosinci na ledě Brna po třech měsících za Zlín a dal gól. Proti stejnému soupeři se prosadil po více než měsíční pauze ve žlutomodrém dresu i na domácím kluzišti. A tentokrát pauza, během které Štumpf hrál za Havířov, trvala "jen" sedm extraligových kol. A i tentokrát se hned po návratu gólově prosadil. "Ale nevím, čím to je," usmíval se čtyřiadvacetiletý forward.

Zlínští hokejisté se dostali ve Vítkovicích do vedení ve 13. minutě, načež již za osmnáct vteřin na 2:0 zvyšoval právě Štumpf. "Byla to dobrá práce mých parťáků v útoku, já jsem pouze slízl smetanu. Nějak se tam na mě zapomnělo a měl jsem prostor dorážet do skoro prázdné branky," popisoval slovenský hokejista. "Byl to velmi důležitý moment, že jsme se brzy dostali do dvoubrankového vedení. To se poté hraje o dost lépe," dodal s tím, že svého soupeře předčili bojovností a obětavostí. "Ale teď už je to jedno, kdo v čem byl lepší, protože výhra je na naší straně," pověděl Štumpf.

Avšak nějaká výrazná změna taktiky za tohoto stavu naplánovaná nebyla. "Chtěli jsme hrát to, co do té doby. Stále ještě zbývalo 47 minut, nevyplatilo by se hrát především defenzivně. Ostatně poznali jsme to na konci, že když jsme polevili, hned toho soupeř využil tlakem. Opět jsme měli v zádech jistotu v Liborovi Kašíkovi, to je velmi důležité," podotkl Štumpf, který k úterní hře neměl příliš výtek. "Hráli jsme přesně to, co se hraje venku, a bylo to úspěšné," řekl rodák z Nitry.

Hráči PSG si tímto vítězstvím definitivně stvrdili účast v předkole play off. "Řekli jsme si to ráno, že to můžeme rozseknout. Ale ještě nekončíme, stále zbývají do konce základní části čtyři zápasy. Je to lepší pocit než kdybychom se měli třást do posledních minut," uznal Štumpf. A má pravdu, ještě se nekončí. Berani mohou být stále v první šestce, také se však mohou propadnout na příčky, kdy by předkolo začínali na venkovním kluzišti.

Play off bude těžké, ať dostane celek Rostislava Vlacha kohokoli. "Ano, i v předkole jsou až ultrasilné týmy," pokývl Štumpf. Dva ze tří letošních gólů dal právě do sítě Komety, která je teoreticky možným soupeřem. Každopádně jej těší, jak se Zlín zvedl. "Hodně se povedlo pozvednout tým a troufnu si tvrdit, že hraje poslední měsíce jeden z nejlepších hokejů z celé extraligy," řekl Štumpf.

Ten byl na ledě i ve třetí třetině při situaci, kdy byla celá pětka po několika zakázaných uvolněních zcela vyšťavená, zachránila je však chyba časoměřičů, kteří spustili komerční přestávku. A ačkoli ta byla přerušena, zhruba minutu se nehrálo. "Bylo to velké štěstí, dost jsme si oddychli. Byli jsme dost unavení a navíc už jsme neměli ani time out," vzpomínal Štumpf.

Útočník Zlína Daniel Štumpf při vstřelení branky Patriku Bartošákovi ve 13. minutě extraligového utkání ve Vítkovicích.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY