pátek 26. února 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Patrik Urbanec: Já a kanonýr? To jsem ani nečekal, jsou to haluzáky

V obraně nastoupili bez zkušené dvojice Jiří Marušák, Tomáš Žižka, ale na kompaktní defenzivní hře Beranů to naštěstí moc poznat nebylo. Berani doma porazili Hradec Králové 4:1 a v případě postupu "jen" do předkola play off budou začínat sérii v domácím prostředí. "Je to příjemná zpráva před našimi fanoušky se nám hraje lépe," řekl obránce Patrik Urbanec.

- Byla absence dvou zmíněných beků hodně poznat?
"Chtěli jsme hrát hlavně co nejvíc jednoduše, nic jiného nám ani nezbývalo. Meduna odešel už včera a Žíža přišel dnes ráno s tím, že je nemocný. Stuchla se dozvěděl až na poslední chvíli, že bude hrát, ale odehrál to parádně. Až na ten inkasovaný gól, kdy jsme je nechali dorážet snad čtyřikrát, to dnes bylo docela dobré. Káša nás zase podržel, nebýt jeho, tak druhá třetina mohla vypadat úplně jinak. Měli jsme devět střel a dali z nich tři góly."

- Stává se z vás kanonýr, že? Máte na svém kontě tři góly za osm zápasů.
"To jsem ani moc nečekal. (úsměv) Jsou to sice haluzáky, ale zaplatpánbůh, že tam padají. Dneska to byl zase takový tenisový úder... Su za to moc rád."

- Myslíte ještě na postup přímo do čtvrtfinále?
"Hlavně jsme rádi, že jsme se dostali aspoň do předkola. Teď se budeme snažit porvat o postup přímo do čtvrtfinále, dokud máme teoretickou šanci, tak to zkusíme. Když to nevyjde, tak příští pondělí hrajeme doma předkolo. Aspoň bychom začínali doma, před našimi fanoušky se nám hraje lépe."

- Navíc byste pokračovali bez herní pauzy, která vám většinou nesvědčí...
"Na druhou stranu bychom si víc odpočinuli a nachystali se na soupeře. Ale je fakt, že to říká každý a asi to bude pravda: delší přestávky nám moc nesedí. Možná dobře, že budeme hned hrát. Je jedno, jestli na nás vyjde Kometa nebo Třinec. Oba mají kvalitní mančafty, jestli však chceme jít dál, tak je musíme vyřadit."

- Kromě kolapsu v první třetině domácího zápasu s Karlovými Vary jste v posledních zápasech v herní pohodě, že?
"Tam jsme si o to koledovali. Už předešlé dva zápasy jsme začali dobře a to nás ještě Káša podržel, díky čemuž jsme uhráli body. S Vary neměl co chytat, to byly branky po našich chybách. Pak jsme dvě třetiny odehráli jiný zápas a byli lepší. Následující utkání už jsme na to jen navázali."

Patrik Urbanec se raduje z vstřelené branky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY