pondělí 21. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zkušený bek Tomáš Žižka: Ve třetí třetině jsme nehráli play off hokej

Snažili se, dřeli až do úmoru, ale naráželi na dobře organizovanou defenzivu Sparty Praha. Třetí zápas čtvrtfinálové série Berani doma nezvládli a prohráli 2:3. "Play off je o škaredých gólech, tečích, dorážkách... Dnes jsme bohužel ve třetí třetině nehráli play off hokej," přiznal zkušený obránce Tomáš Žižka.

- Do třetí části hry jste šli za stavu 2:3, ale přesto jste si nedokázali vytvořit pořádný tlak, čím to bylo?
"Těžko říct. Po zápase nám trenér říkal, že jsme měli za poslední třetinu dvě střely na bránu. Nevím, co k tomu říct. Sparta má zkušený mančaft, ale i tak bychom si měli vytvořit větší tlak."

- Na hodně nejistého gólmana Tomáše Pöpperleho to chtělo více střel, že?
"Víme, že jejich brankáři nejsou v pohodě a přesto nevystřelíme na bránu. Tohle musíme zítra zlepšit a více využívat příležitosti ke střelbě."

- Rozhodly i vaše nevyužité přesilovky?
"Přesilovek bylo hodně, měli jsme tam dlouhou pět na tři. I ve třetí části jsme hráli v početní výhodě, ale nic. Mohli jsme dnes vyhrát i na dva góly, ale Sparta nás potrestala. Víme, z čeho oni umí dávat branky a přesto jsme se toho nevyvarovali. Musíme hrát rychleji a zjednodušit to. Sparta byla dobrá i ve svých přesilovkách, na puku jsou silní."

- Hosté hodně chodili do brankáře Libora Kašíka, čekali jste to?
"Dalo se to předpokládat. Chytá fantasticky a je to náš klíčový hráč, proto do něj chodili. My ho musíme ochránit."

- Jak jste si užili atmosféru vyprodaného zimáku?
"Super. Je nádhera v takovém prostředí hrát, musíme si to užít. Play off je samozřejmě boj, ale taková kulisa je perfektní."

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. SEMIFINÁLE

Zkušený obránce PSG Zlín Tomáš Žižka ve 3. čtvrtfinálovém zápase se Spartou.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY