pondělí 21. března 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólman Libor Kašík burcuje: Ještě není hotovo, v Praze uspějeme

Předvedl spoustu výborných zákroků, mnohokrát chytil jistý gól. Jenže ani maximální snaha brankáře Libora Kašíka nestačila k tomu, aby Berani vyrovnali stav čtvrtfinálové série se Spartou Praha na 2:2. "Ještě není hotovo, Sparta pořád nevyhrála čtyřikrát. V Praze můžeme uspět," burcuje Kašík.

- Z tribuny to ovšem vypadalo, že vám trochu docházejí síly...
"Těžko říct. Ale už na začátku série jsem říkal, že to skončí až prohrajeme čtvrtý zápas. Teď jedeme na Spartu, budeme bojovat a věřím, že tam vyhrajeme."

- Objektivně je však třeba přiznat, že Sparta dnes byla po většinu utkání lepší, že?
"Začali jsme hrát až ve třetí třetině, kdy jsme v některých chvílích měli navrch. Nevím, jestli je to únavou nebo tím, jak na nás Sparta vletěla. Moc si to ale nepřipouštím a ostatní kluci taky ne."

- Inkasované branky si můžete jen těžko vyčítat, souhlasíte?
"První branka pramenila z jejich tlaku, bylo to tečované. Nestihl jsem nijak zareagovat. Druhý a třetí gól skvěle sehráli.Sparta hrála dobře, ale to nic nemění na tom, že ještě můžeme ve středu něco urvat."

- V závěru jste přitom měli navrch a mohli jste utkání zdramatizovat.
"Škoda, že jsme nedali gól v power-play, mohlo to být zajímavější. Sparta pak dala branku do prázdné brány i se štěstím od tyčky."

-  Jak jste si užili domácí atmosféru play off?
"Lidi byli super, drželi nás. Fandili i v době, kdy se prohrávalo. Bylo jich tady hodně, za což jsem neuvěřitelně rád. Musím jim strašně moc poděkovat."
Libor Kašík při zákroku.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY