úterý 20. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kapitán PSG Petr Čajánek: Konečně jsme domácí nezdary zlomili a potěšili fandy

Bojoval o každý puk a v závěru utkání za těsného vedení neváhal skočit rybičkou po přihrávce, která mířila na zakázané uvolnění. Kapitán Petr Čajánek byl ústřední postavou zápasu PSG Zlín s Třincem, v němž Vlachova parta protrhla šňůru šesti domácích porážek. „Dnešní výhra pro nás znamená hrozně moc, domácí bilance byla v poslední době katastrofální,“ oddychl si spokojený Čajánek po vítězství 4:2.

Asi jste hodně rád, že jste fanoušky konečně potěšili domácí výhrou, že?
"Samozřejmě. I dneska bylo vidět, že když Třinec vyrovnal a pak vedl, svázalo nám to ruce a nohy a báli jsme se hrát s pukem. Přitom venku nám to jde. Doufám, že tohle vítězství nás nechá trochu vydechnout. Máme mladé mužstvo, sice je nás tam pár důchodců, ale deset kluků je mladých. Na nich byla nervozita hodně vidět."

Může z vás teď tohle břímě konečně spadnout?
"Doufám, že jo. Nebyl to divácky pěkný zápas, ale pro nás znamenal hodně. Minule se Spartou jsme dvě třetiny bojovali, jenže góly z toho nebyly. Teď nám tam spadly čtyři branky. Soupeři tady hraí zodpovědně dozadu, vědí, že moc gólů nestřílíme."

Sám jste vstřelil dvě branky a obě byly hodně podobné. U druhé trefy se řešilo, jestli patří vám nebo Ondřeji Veselému.
"Sám nevím, jak to bylo. Pokaždé padl gól po přihrávce přes brankoviště, bek do toho strčil hokejku, ale puk prošel do branky. Nicméně je úplně jedno, kdo dal gól a jak byl hezký. Ze mne už Hemák nebo Džegr nebude." (směje se)

Konečně jste doma proměnili přesilovky, je to velká úleva?
"Se Spartou jich bylo hodně, to musíme proměňovat. Teď jsme se prosadili a rozhodli tak celé utkání."

Třinec venku prohrál pošesté v řadě, bylo na jejich hře poznat, že jim to mimo domácí arénu nejde?
"I když soupeř vedl, nikam se nehnal a čekal na brejky. Byla to docela selanka, sice spousta vyloučených, ale jinak dost opatrný hokej. V závěru jsme přidali a dokázali to doma zlomit. Jsme opravdu moc rád."

Petr Čajánek
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY