čtvrtek 22. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín má před sebou náročný program, během čtyř dnů odehraje tři zápasy

Náročná série čeká extraligové hokejisty PSG Zlín v nejbližších čtyřech dnech. Nejdříve absolvují třídenní trip po Čechách, v jehož rámci se představí v pátek na ledě Českých Budějovic a v neděli v Plzni. Těžký program vyvrcholí pondělní předehrávkou 27. kola se Slavií na domácím ledě. „Jsou to velmi těžcí soupeři. Venku sice vyhráváme, ale nyní budu spokojen se ziskem dvou bodů z těchto venkovních utkání. Samozřejmě doma chceme opět vyhrát. Náročný program pro nás není komplikací, spíše to bude náročné na cestování. V neděli hrajeme v Plzni a na druhý den nás čeká utkání doma,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Berany potěšila informace, že nedělní utkání v Plzni začne již ve 14 hodin. „Jsme rádi, že ušetříme pár fyzický sil i hodin a vrátíme se z Plzně v přijatelném večerním čase než v hluboké noci,“ pověděl Vlach.

Tým PSG Zlín odcestuje na venkovní sérii dvou zápasů v pozici nejlepšího extraligového celku na soupeřově ledě. Berani vyhráli osm zápasů za sebou a pokud zvítězí i na jihu Čech, vyrovnají historický klubový rekord ze „stříbrné“ sezony 2004/2005. Tehdy Bokrošova družina vyhrála venku devětkrát v nepřetržité řadě.

Zápas v Budějovicích proti místnímu Mountfieldu bude náročný. Jihočeši jsou sice ve vyrovnané tabulce až na jedenácté pozici, ale jejich výkonnost se zvedla příchodem odchovanců z NHL. „Už včera v televizní dohrávce v Plzni sahali po třech bodech z Plzně. Prospal, Michálek a Hanzal zvedli hodně formu mužstva a nečeká nás lehký protivník. Určitě nás čeká s Budějovicemi ještě náročnější zápas než doma,“ uvedl padesátiletý šéf zlínské střídačky. Tým PSG v úvodní čtvrtině letošní sezony prohrál doma s Mountfieldem 0:4, a to ještě zámořské trio nehrálo. „Každý zápas je jiný. Budeme spokojeni, když ze dvou utkání venku získáme dva body,“ narážel Vlach na kvalitu soupeřů. Zlínu se na západě Čech dlouhodobě nedaří, naposledy tam Berani vyhráli v září 2009 po samostatných nájezdech. Poté následovala dlouhá série devíti zápasů bez výhry včetně šesti porážek v loňské sezoně během základní části a čtvrtfinále play off. "Ale všechny zápasy byly velmi vyrovnané. V loňské sezoně jsme tam třikrát prohráli až po nájezdech. Chybí nám trochu štěstí, abychom to zlomili,“ upřesnil trenér Vlach.

Tým PSG Zlín ve čtvrtečním  dopoledni trénoval v kompletní sestavě. Vzhledem k náročnému programu extraligy jsou nyní tréninky kratší, neboť se hraje prakticky druhý den. Na marodce stále zůstává obránce Petr Zámorský, který již minulý týden začal s lehkým tréninkem, ale s jeho nasazením do ostrého utkání se počítá až po reprezentační přestávce. Na ledě se objevil po viróze i slovenský bek Oldrich Kotvan, ale na venkovní trip s týmem ještě nepocestuje. „Bereme osm obránců včetně juniora Patrika Urbance. Proti Třinci odehrál premiérový zápas v seniorské extralize a příjemně nás překvapil. Určitě dostane další šanci,“ uvedl Vlach na adresu mladého obránce, který má šanci startovat na světovém šampionátu dvacetiletých v ruské Ufě na přelomu roku. Urbanec se proháněl při čtvrtečním tréninku dokonce ve druhé obranné dvojici.

Tým PSG Zlín absolvuje v pátečním dopoledni rozbruslení na domácím ledě a v 10.15 hodin se vydá klubovým autokarem na třídenní trip do Českých Budějovic a Plzně. Hned po pátečním zápase v jihočeské metropoli se výprava přesouvá do Plzně, kde má mužstvo na programu v sobotu trénink a v neděli odehraje ve 14 hodin extraligový zápas se Škodovkou.

Zápas 24. kola Tipsport extraligy HC Mountfield České Budějovice versus PSG Zlín se hraje v Budvar Areně v pátek 23. listopadu v 17.30 hodin.

Hráčský kádr PSG Zlín na zápasy v Českých Budějovicích a v Plzni (23. – 25. listopadu):

Brankáři: Jakub Sedláček, Luboš Horčička, obránci: Martin Hamrlík, Tomáš Linhart, Radim Tesařík, Patrik Urbanec, Petr Šenkeřík, Dalibor Řezníček, Martin Matějíček, Oldřich Horák, útočnici: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Bedřich Köhler, Antonín Honejsek, Petr Čajánek, Ondřej Veselý, Jiří Ondráček, Petr Holík, Pavel Kubiš, Zdeněk Okál, Marek Melenovský, Filip Čech.


Zlín - Budějovice
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY