úterý 30. srpna 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zlín jede do Havířova, do branky se postaví Dušan Šafránek!

Hokejisté PSG Zlín odehrají v úterý 30. srpna od 18 hodin na ledě účastníka WSM ligy HC AZ Havířov předposlední přípravný zápas před startem nového ročníku extraligy. Svěřenci Rostislava Vlacha nastoupí v neúplné sestavě, v útoku schází lotyšský útočník Roberts Bukarts (sraz reprezentace), volno dostali Martin Podešva a junior Jiří Karafiát, v obraně nenastoupí zkušený bek Jiří Marušák. Zápasovou premiéru si odbude ve zlínském dresu třicetiletý gólman z druholigové Opavy Dušan Šafránek.

Svěřenci trenérské dvojice Rostislav Vlach, Juraj Jurík nastoupí ve srovnání s předchozími domácími zápasy s Olomoucí a Zvolenem v minulém týdnu v pozměněném složení. V brance se objeví Dušan Šafránek z druholigového týmu Slezan Opava. “Dušan se k týmu připojí až těsně před zápasem v Havířově. Počítáme s ním v případě potřeby během sezony formou střídavých startů z Opavy. Na konci července s námi týden trénoval, nyní ho chceme vidět v zápase,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. 

V sestavě došlo k několika změnám, v první obraně nastoupí místo Jiřího Marušáka Oldřich Horák. Jako sedmý bek bude připraven na střídačce Ondřej Holomek. V útoku nastoupí místo Bukartse na levém křídle první řady junior Michal Gago. Druhý útok vedený Romanem Vlachem nastoupí v tradičním složení beze změny. Třetí řada bude hrát ve složení Zdeněk Okál, David Hrazdira a Pavel Kubiš. Čtvrtý útok pak v sestavě David Šťastný, Filip Chytil a Jiří Ondráček.

Utkání bude specifické pro řadu hráčů na obou stranách. V dresu extraligového Zlína působí Robert Říčky, který oblékal v minulosti řadu sezon dres havířovského AZ. V domácí sestavě může nastoupit slovenský forvard Daniel Štumpf, který odešel do Havířova na hostování, v obraně poté jeho krajan Karol Korím nebo v útoku Jan Maruna či zlínský odchovanec Dominik Matula.

Přípravné utkání HC AZ Havířov versus PSG Zlín se hraje na ledě K&K PNEU Arény od 18 hodin. Oba týmy se utkaly během loňské přípravy na havířovském ledě, když dramatický zápas nakonec vyhráli domácí 4:3 po samostatných nájezdech.

Sestava PSG Zlín: Šafránek (Kašík) - Horák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Bořuta, Blaťák (Holomek) - Gago, Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Veselý - Okál, David Hrazdira, Kubiš - Šťastný, Chytil, Ondráček.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY