neděle 25. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejisté PSG Zlín našli při dalším venkovním tripu azyl v Plzni

UVNITŘ ČLÁNKU NAJDETE FOTOGALERII Z VENKOVNÍHO VÝJEZDU. Hokejisté PSG Zlín absolvují během letošní základní části Tipsport extraligy již druhý trip po venkovních kluzištích. Koncem října putovali čtyři dny po Karlových Varech a Litvínově, nyní je čekal třídenní výjezd do Českých Budějovic a Plzně. Zatímco v zámoří nebo v Kontinentální hokejové lize je série venkovních zápasů běžnou záležitostí vzhledem ke geografické vzdálenosti jednotlivých týmů, v českých luzích a hájích je stále spíše výjimkou. Změny v rozlosování extraligy, výměna pořadatelství se postarají, že i týmy české extraligy si občas vyzkouší několikadenní trip.

Zlínští hokejisté při svém druhém výjezdu našli azyl v moderním hotelu Golden Fish Apartmens v Plzni u Borského parku, kam se přesunuli bezprostředně po pátečním duelu v Českých Budějovicích. „Prostředí velmi dobře poznáme z předchozích sezon včetně březnového play off s Plzní. Zdejší pokoje mají dvě místnosti a dostatek prostoru. Personál hotelu nám vychází maximálně vstříc a jsme zde nadmíru spokoejni. Například noví kluci v týmu byli potěšeni, jak dobře bydlíme,“ uvedl Oldřich Šolc, vedoucí mužstva PSG Zlín. Právě on měl hodně práce se zajištění celého výjezdu, neboť představitelé Plzně na poslední chvíli změnili začátek nedělního utkání v západočeské metropoli. „Měli jsme všechno připravené, ale změnou začátku duelu se muselo všechno předělat. A to časy přesunu, tréninku, stravování a spousta dalších záležitostí. Naštěstí jsme všechno zvládli,“ pověděl Šolc.

Realizační tým Beranů byl nucen pozměnit vzhledem k časnému úvodnímu buly nedělního utkání se Škodovkou časový harmonogram na nedělní den. Mezi devátou a desátou hodinou se podávala již snídaně s obědem. „Hotelová kuchyně nám vyšla vstříc a připravila mimo jiné kuřecí steaky, kuřecí nudličky, dále těstoviny a špagety formou švédských stolů,“ upřesnil vedoucí mužstva. Celé mužstvo se poté sešlo v prostorách hotelu na týmové poradě a v poledne následoval přesun do ČEZ Areny, kde ve 14 hodin vypukl šlágr kola o čelo extraligové tabulky.

A jak hráči tráví volný čas při venkovních výjezdech? Dopoledne bývá na programu hodinový trénink v dějišti utkání a po obědě je na programu individuální program. „Někdo odpočívá na pokoji, kluci hodně času stráví na internetu, další jdou na procházky po okolí. Tady v Plzni vyrazili někteří kluci za památkami na zdejší náměstí. Všichni jsou to profesionálové a vědí nejlépe, jak se na utkání připravit a využít volný čas,“ uvedl Šolc.

Tým PSG Zlín se veze na soupeřově ledě na vítězné vlně a venku vyhrál již devět zápasů v řadě. Berani jsou suverénně nejlepším extraligovým celkem na cizím ledě. „Máme vyhrávacího řidiče. Dokud nám poveze šofér Honza Češek, mužstvo venku neprohraje. Honza nám přináší štěstí. Navíc zaslouží velkou pochvalu, náš autobus je vždy čistý a vzorně umytý,“ složil Oldřich Šolc poklonu řidiči klubového autobusu.

Ačkoliv Zlín vybojoval tři body v Českých Budějovicích, musel realizační tým řešit v pátečním večeru jedinou komplikaci, a to návrat zraněného útočníka Jiřího Ondráčka do Zlína. „Řešili jsme několik variant jeho návratu. Nakonec nám vyšel vstříc jeden fanoušek, který se vracel domů a Jirku odvezl domů. Patří mu naše poděkování,“ uzavřel vedoucí mužstva Oldřich Šolc.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY