sobota 24. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG se přesunul do Plzně, kde trénoval na souboj o čelo tabulky

UVNITŘ ČLÁNKU NAJDETE FOTOGALERII Z TRÉNINKU V PLZNI. Netradičně ve 14 hodin začne utkání Tipsport extraligy mezi týmy HC Škoda Plzeň versus PSG Zlín v plzeňské ČEZ Areně. Berani se přesunuli do západočeské metropole bezprostředně po pátečním vítězném zápase v Českých Budějovicích. Ačkoliv na jihu Čech prohrávali v šesté minutě již 0:3, Vlachova družina předvedla fantastický obrat a po výhře 6:3 si připsala na své konto již devátou výhru v řadě na cizím ledě! Tým PSG trénoval krátce před sobotním polednem již v Plzni, odpoledne hráči dostali individuální volno. Jedinou komplikací pátečního večera v Budějovicích bylo zranění útočníka Jiřího Ondráčka. Z prvoligové Třebíče byl povolán odchovanec Jakub Šlahař, která se k týmu připojí během nedělního dopoledne. Odpolední duleu mezi Škodovkou a Zlínem bude zároveň šlágrem 25. kola, neboť se utká první a druhý celek extraligové tabulky. Berani v případě výhry překonají klubový rekord v počtu neproher za sebou na soupeřově ledě!

Zlín v letošní sezoně kraluje na venkovním ledě a je suverénně nejlepším extraligovým týmem. Berany nesrazil v Českých Budějovicích do kolen ani krajně nepříznivý stav 0:3 v šesté minutě utkání. Zlínští se dokázali zvednout, ve druhé třetině udeřili čtyřmi góly a duel dovedli do vítězného konce. „Jako trenér podobný obrat nepamatuji. Možná jako hráč, ale to už bylo hodně dlouho. V Budějovicích nám nevyšel začátek. Po úvodní třetině jsme si řekli, že nemáme co ztratit. Zkusíme to otočit anebo nám to nevyjde a vysoko prohrajeme například 6:0. Měli jsme i štěstí, dali jsme před koncem první třetiny kontaktní gól. S trochou štěstí jsme snížili, a to dalo hráčům energii a narostla nám křídla. Pořád říkám, že každý bodík z venku je dobrý. Kluci se uvolnili po špatném začátku a podařilo se nám nepříznivý vývoj zcela zvrátit. Hráli jsme dobře ofenzivně, zatímco domácí šli se sebevědomím dolů. Poslední třetinu měli sice více ze hry, ale podařilo se nám náskok udržet,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Z šesti branek padly čtyři góly po střelách obránců, z toho dvakrát skóroval Martin Matějíček. „Spíše taková perlička. Je jedno, kdo góly dává. Hlavně, ženám to tam padá,“ uvedl padesátiletý šéf zlínské střídačky.

Zlínská výprava se ubytovala po dvouhodinové cestě z Českých Budějovic krátce před páteční půlnocí ve čtyřhvězdičkovém hotelu Golden Fish Apartmens v Plzni u Borského parku. Před jedenáctou hodinou dopoledne sse již hráči trousili do kabiny v plzeňské ČEZ Areně a v 11.30 hodin zahájili hodinový trénink v dějišti nedělního utkání. „Spíše se jednalo o vybruslení po náročném zápasu a přesunu do Plzně. Chceme, aby se únava dostala pryč z těla. Důraz byl zaměřen především na střelbu a herní kombinace,“ upřesnil Vlach. Po ledě se prohánělo celkem jednadvacet hokejistů, scházel útočník Jiří Ondráček, který nedohrál předchozí utkání. „Jirka má zdravotní problémy a vrátil se zpět do Zlína. Od poloviny utkání v Budějovicích jsme hráli pouze na tři pravá křídla a ve dvou řadách nastupoval Tonda Honejsek. Místo Ondráčka povoláme Jakuba Šlahaře z Třebíče,“ řekl Vlach. Šlahař ještě v sobotu večer nastoupil v dresu Horácké Slavie v prvoligovém utkání v Šumperku a k týmu PSG se připojí krátce před polednem. Zlín nastoupí proti Škodovce s osmi obránci, neboť vzhledem k náročnému programu je potřeba ušetřit síly. Kdo nastoupí do brány, trenér Vlach ještě neprozradil.

Zlínu se na západě Čech dlouhodobě nedaří, naposledy tam Berani vyhráli v září 2009 po samostatných nájezdech. Poté následovala dlouhá série devíti zápasů bez výhry včetně šesti porážek v loňské sezoně během základní části a čtvrtfinále play off. "Ale všechny zápasy byly velmi vyrovnané. V loňské sezoně jsme tam třikrát prohráli až po nájezdech. Chybí nám trochu štěstí, abychom to zlomili,“ uzavřel kouč Rostislav Vlach. Vzhledem k časnému začátku zápasu je oběd naplánován kolem desáté hodiny, poté následuje porada a ve 12.10 hodin odjezd na zimní stadion. Zlín překoná v případě výhry klubový rekord v počtu neproher v řadě na soupeřově ledě. Ve stříbrné sezoně 2004/2005 tehdy Bokrošova družina neprohrála devět zápasů za sebou. Zlín vyhrál v rámci tehdejší série sedm zápasů v řadě.

Utkání 25. kola Tipsport extraligy HC Škoda Plzeň – PSG Zlín se hraje v neděli 25. listopadu ve 14 hodin v plzeňské ČEZ Areně.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY