čtvrtek 29. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Zachutná Beranům poslední listopadový den pardubický perník?

Tipsport extraliga má na programu poslední listopadový den 26. kolo, které zakončí polovinu základní části. Hokejisté PSG Zlín se představí od 18 hodin na ledě úřadujícího mistra, týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši jsou v tabulce až na devátém místě s 32 body a mužstvu příliš nepomohla ani překvapivá výměna trenéra. Berani jedou do východ Čech v pozici nejlepšího extraligového týmu na soupeřově ledě a nevídanou sérii devíti výher v řadě přerušili až v posledním zápase venku na plzeňském ledě. V sestavě PSG řádí marodka, v zadních řadách chybí tři beci v čele s Petrem Zámorským, v útoku bude necelý měsíc mimo hru zraněný forvard Jiří Ondráček a nenastoupí ani distancovaný Marek Melenovský, který za faul na slávistu Kučného dostal trest od disciplinární komise na dva extraligové zápasy.

Hokejisté Zlína měli v úterý po náročném program předcházejících dnů volno. „Potrénovali jsme dva dny. Ve středu jsme trénink zaměřili spíše na kondici, zatímco dnes na rychlost a herní kombinace. Den volna nám přišel náramně vhod, program byl náročný včetně dlouhého cestování,“ uvedl Rostislav Vlach, první trenér PSG. Zlín jede na východ Čech s cílem urvat nějaký bodík a posílit svou pozici v popředí extraligové tabulky. Úřadující mistr zůstává v letošním ročníku za očekáváním, o čemž svědčí porážky v posledních třech zápasech doma. „Ale pozor. Nevyšel jim úvod, ale mají velmi silný tým, který vyšperkovali o hráče z NHL. Rovněž obrana je velmi kvalitní a je pouze otázkou času, kdy postoupí v tabulce výše. Extraliga je velmi vyrovnaná, většinou záleží na momentální formě,“ upřesnil padesátiletý šéf zlínské střídačky.

V sestavě PSG schází v obraně dlouhodobě zraněný Petr Zámorský, po předehrávce se Slavií se přidal na marodku Martin Matějíček (třísla) a k dispozici do obrany není ani urostlý slovenský bek Oldrich Kotvan (bolavý zub). Zhruba měsíc bude scházet zraněný útočník Jiří Ondráček a v nejbližších dvou zápasech nenastoupí ani Marek Melenovský, který vyfasoval za zákrok na slávistu Kučného disciplinární trest. O tom, kdo dostane přednost z vyrovnané dvojice brankářů, rozhodne trenér Vlach až v den samotného utkání s Pardubicemi.

Mužstvo dostane v sobotu volno, neboť nedělní zápas se Slavií byl předehrán a poté se začne připravovat na další zápas venku, tentokrát ve Vítkovicích. „S Vítkovicemi jsme dvakrát prohráli, jednou i s Pardubicemi. Jdeme do zápasů se soupeři, s nimiž jsme ze tří utkání získali pouhý bod. Díváme se dopředu a chceme nyní vyhrát. Nedíval bych se dozadu, jak jsme s nimi hráli. Pardubicím odešli hráči, vyměnily kouče podobně jako Vítkovice. Změní herný styl a třeba nám to bude více vyhovovat a paradoxně nám to pomůže,“ řekl křídelní útočník Filip Čech na adresu dvou nejbližších soupeřů.

Utkání 26. kola Tipsport extraligy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice versus PSG Zlín se hraje v ČEZ Areně v pátek 30. listopadu od 18 hodin.


 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY