sobota 19. listopadu 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

David Šťastný: Musíme bojovat jeden za druhého a věřit, že to zlomíme

Alespoň vstřelený gól. To je malé pozitivum pátečního zápasu v Třinci, kde Berani podlehli vysoko 1:7 a počtvrté v řadě prohráli. Jediná trefa Zlína, která padla ve 45. minutě z hole Davida Šťastného, ukončila dlouhý gólový půst žlutomodrých, který trval 173 minut. "Ta branka ale pochopitelně žádné potěšení nemá," pověděl v útrobách Werk arény smutný David Šťastný.

První třetina vůbec nenasvědčovala, k čemu se v Třinci schyluje. Vyrovnaná partie přisoudila po chybě v rozehrávce první gól Ocelářům, to bylo ale z gólového účtu první třetiny vše. "Nedokážeme odehrát stabilně celých šedesát minut. První třetina byla dobrá, ale pak jsme inkasovali podruhé, a to nás zlomilo. Přestali jsme hrát to, co jsme měli, začali jsme faulovat a už to jelo," popisoval nechápavě David Šťastný moment, kdy Berani v rozmezí devíti minut dostali dalších pět gólů.

"Po druhé třetině, kdy jsme prohrávali 0:6, jsme se v kabině seřvali. Moc možností, co říci, ale nebylo. Můžeme na sebe řvát a povzbuzovat se, je to ale velmi těžká situace," řekl zlínský útočník. Dalším aspektem utkání byly fauly, dva ze šesti Oceláři potrestali gólem.

Berany limitovala dlouhou dobu marodka, která se nyní téměř vyprázdnila. "Opravdu to asi nebude o zdravotním stavu hráčů. Jde především o to, že dostáváme hodně branek po vlastních chybách. Nemluvíme o přesilovkách, ale o chybách jednotlivců," je si vědom třiadvacetiletý forward PSG.
 
Několik duelů nehrál vinou zlomeného prstu, do extraligových zápasů už naskočil i přes bolesti. "Pořád to bolí, každopádně už jsem chtěl hrát, tak to vydržím," pověděl Šťastný a nechápe, proč Berani poslední dobou hrají tak, jak hrají. "Na tréninku zkoušíme určité situace. Říkáme si, co budeme v zápase dělat a pak to neplníme," řekl mladý hokejista.

Pozitivní zprávou pro zlínské hokejisty je fakt, že hráče neopouští fanoušci. Rovněž v Třinci byli v hojném počtu a povzbuzovali až do závěrečné sirény. "Jsou skvělí. Ti, kteří jezdí na venkovní zápasy patří k těm, kteří nám věří. Trenéři hráčům taky věří, hráči si navzájem věří, všichni si věříme. Máme dobré hráče, musíme bojovat jeden za druhého a doufat, že se to zlomí. Pevně věřím, že to brzy přijde. Naše výsledky půjdou nahoru. A snad oplatíme vše i fanouškům, kteří si to zaslouží," ví David Šťastný.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY