sobota 31. prosince 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Dvougólový jubilant Pavel Kubiš: Hezké góly nedám, musím být důrazný

Jednatřicetiletý zlínský útočník Pavel Kubiš odehrál v O2 areně jubilejní 600. zápas v české extralize. Kulaté jubileum oslavil výtečně, neboť dvěma góly pomohl Beranům na ledě Sparty k výhře 3:0. Cesta zhruba třístovky zlínských fandů zpět do Baťova města tak byla v předsilvestrovské noci hodně veselá.

Když Zlínští jeli na led Sparty, určitě nebyli v roli favorita a čekal se těžký boj. "Hrát se dá ale s každým," burcoval své svěřence trenér Robert Svoboda. A skutečně tomu tak bylo. Berani šli do vedení již ve 2. minutě po teči Romana Vlacha, následně do pauzy zvýšil vedení svým důrazem na brankovišti Pavel Kubiš. "I když jsme v první třetině dali dva góly, tak to nebyla třetina dle našich představ. Málo jsme stříleli, ale měli jsme i štěstí," narážel Kubiš na to, že žlutomodří dokázali z minima vytěžit maximum. V prvních dvaceti minutách vystřelili na bránu Sparty pouze pětkrát, z toho ale dvakrát úspěšně.

Ševci zvládli navázat na dobrý výkon na domácím ledě s Libercem, kde vyšli bodově naprázdno. "Semkli jsme a všichni jsme bojovali. Zvládli jsme to i po psychické stránce, dařilo se nám celkem vyvarovat zbytečným faulům," podotkl zlínský forvard.

To, že Pražané prohráli potřetí na domácím ledě nebere Kubiš jako měřítko. "Nevadí, že se Spartě nedaří, s ní se bude hrát těžko vždycky. Nám ale parádně zachytal brankář Libor Kašík," poukázal na statistiku šestatřiceti zásahů zlínského fantoma v bráně.

Svou druhou trefu v utkání na konečných 3:0 přidal Kubiš v 58. minutě v oslabení při power play Sparty. A opět to bylo díky důrazu, kdy kotouč protlačil do brány i s nohama soupeřů. "Já hezké góly nedám, takže na to musím takto," smál se po utkání v útrobách největší hokejové arény v Česku rodák z Náměště nad Oslavou. "U prvního gólu jsem ani nevěděl, že to je gól, neboť jsem tam dostal celkem férovou hrazdu za krk," popisoval ironicky Barinkův zkrat Kubiš. "A u druhé branky jsem čekal, že po mně někdo půjde. Ale nešel, tak jsem vyjel před bránu a dotlačil to tam."

Pavel Kubiš, jenž už tráví v A mužstvu Beranů již  třináctou sezonu, odehrál na ledě Sparty jubilejní 600. utkání v české nejvyšší soutěži. Nasbírat za ně dokázal 171 bodů za 91 gólů a 80 asistencí. Mimo kanadské bodování se mu pak započítalo šest otřesů mozku. Kromě extraligového Zlína odehrál Kubiš i 14 utkání v reprezentaci, kde dal jeden gól a na tři branky nahrál. "Pro někoho možná šest stovek není ohromné číslo, ale já mam z toho radost, a to díky takovému večeru dvojnásobnou," usmíval se Kubiš.

Ten zažívá svou bodově nejpodařenější sezonu právě letos, kdy za 34 utkání vstřelil 10 gólů a zaznamenal stejný počet nahrávek. "Bodově je to sice osobně dobré, ale radost z toho nemám. Mnohem víc jsem si asi užíval zápasy, kdy jsem hrál sice méně času, za to jsme ale hráli špicu. Samozřejmě, že když dostávám více času, tak mám více bodů," ví Pavel Kubiš.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY