čtvrtek 13. července 2017 | Michal Janoštík

Daniel Huf po MS IIHF v inline hokeji: Je to pro mě obrovská motivace do budoucna

Daniel Huf, mládežnický brankář Zlína, se zúčastnil MS v inline hokeji v Bratislavě. Česká republika na něm po výhře nad Švédskem skončila třetí a zanechala tak na Slovensku výborný dojem. Danielovi se dostalo pocty a byl nominován na turnaj, na kterém se představil v zápase proti Německu. Jeho premiéra byla úspěšná, Česko vyhrálo 6:4. Jak hodnotí své vystoupení, co si z této zkušenosti bere a jaké jsou jeho další cíle? To a ještě více se dočtete v rozhovoru.

Dane, zúčastnil jste se MS IIHF v inline hokeji v Bratislavě, byla už samotná pozvánka pro vás překvapením?
„Bylo to pro mě milým překvapením a udělalo mi to ještě vetší radost. Člověku se nedostane takové pocty každý den.”

Prožil jste vítěznou premiéru na turnaji v zápase s Německem. Jak jste se cítil?
„Cítil jsem se skvěle a byl jsem šťastný, že to tak vyšlo. Byla to pro mě obrovská zkušenost a také motivace do budoucna.”

Hrálo se v Bratislavě, měl jste přímo na turnaji nějakou podporu?
„Samozřejmě měl. Na zápasy se jezdili dívat táta s bráchou. Zároveň mě podporovali přítelkyně Veronika a další členové rodiny, což mi opravdu pomohlo.”

Jak celkově hodnotíte působení na šampionátu? Na co budete nejvíce vzpomínat?
„Myslím si, že jsme se sešli skvělá parta, počínaje trenéry až po oba brankáře. Všichni jsme táhli za jeden provaz, díky čemuž jsme dosáhli tohoto skvělého výsledku. Na atmosféru, která na šampionátu panovala, nikdy nezapomenu.”

Na juniorském šampionátu FIRS v Itálii jste před rokem pomohl reprezentaci k titulu. Jak byste tyto úspěchy srovnal?
„Před rokem, když jsem vychytal titul s juniory, to pro mě byl nepopsatelný zážitek. A podobně se cítím i teď. Je to něco úžasného a odnáším si spoustu zkušeností do nadcházející sezóny na ledě.”

Kolik času věnujete inline hokeji? Je to součást vaší přípravy mimo led?
„Inlinu se věnuji už od mala, každý rok od konce dubna do června, a nemůžu si to vynachválit. Je to výborný doplněk letní přípravy. To všechno díky trenérům Richardu Hrazdírovi a Ivanu Tomaštíkovi, kteří se o fungování inline hokeje ve Zlíně profesionálně starají.”

V minulé sezoně jste pravidelně chytal v juniorské DHL extralize, vyzkoušel jste si v Přerově WSM ligu a poprvé naskočil v dresu Zlína i v Tipsport extralize. Jaké jsou vaše další cíle?
„Chtěl bych podávat ještě lepší výkony než v uplynulé sezóně. Vím, že mám před sebou ještě spoustu práce. Mým cílem je zase si zachytat za A-tým ve Zlíně a v Přerově ve WSM lize.”