středa 13. září 2017 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Gólman Kašík po obratu v Liberci: Říkali jsme si, že nesmíme vypustit ani vteřinu

Hokejisté Aukro Berani Zlín ve třetím kole Tipsport extraligy dlouho sahali po senzačním vítězství na ledě vicemistra z Liberce. Ještě ve 47. minutě vedli 2:0, nakonec ale gólem v poslední minutě prohráli 2:3. Prohře nezabránil ani vynikající brankář Libor Kašík. "Liberec ukázal kvalitu," mrzelo ho po zápase na severu Čech.

Duel začal pro Berany skvěle, po brankách Tomáše Žižky a Zdeňka Okála byl stav v 11. minutě 0:2 pro hostující Zlín. Následně hráči ve žlutých dresech trefili třikrát tyčku. "Měli jsme dost šancí na to, abychom zvýšili na 3:0, štěstíčko nám ale nepřálo. Když už jsme překonali gólmana, byla z toho jenom tyčka. To ale k hokeji patří," pověděl Libor Kašík.

Zlínský gólman kryl v zápase dvaadvacet střel a do 47. minuty držel čisté konto. "Mohl jsem chytat, jak jsem chtěl, ale prostě jsme prohráli. Co k tomu říct, bojovali jsme. Věděli jsme, do čeho jdeme a kdo proti nám stojí. Upozorňovali jsme se na to, že nesmíme vypustit ani vteřinu, že během pěti minut to může být všechno opačně. A ono bum, bylo," zlobil se Kašík.

Bílí Tygři nejprve snížili na 1:2, načež v 56. minutě potrestali vyloučení Oldřicha Horáka za vyhození puku a v samém závěru utkání strhl vítězství na stranu Liberce nikým nehlídaný útočník Dominik Lakatoš. "Liberec ukázal kvalitu, přehrál nás v individuálních věcech. Moc bodů se tu nenakrade, tentokrát k tomu ale bylo blízko," je si vědom pětadvacetiletý gólman.

Zlín v Liberci nebodoval už pět zápasů v řadě, naposledy se to povedlo hubených výsledkem 1:0 k datu 30. ledna 2015 v extraligové sezoně 2014/2015.
 
FOTO: www.bilitygri.cz/ JIŘÍ PRINC
 
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY