úterý 18. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Ostrý start hned po přestávce, tým PSG čeká doma derby s Kometou

Devítidenní reprezentační pauza v Tipsport extralize je u konce. Extraligoví hokejisté odehrají ještě před vánočními svátky dvě kola. A start to bude pořádně ostrý. Ve středu 19. prosince přijede na Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně brněnská Kometa, čeká se zaplněné hlediště a třaskavý boj o druhé místo v extraligové tabulce. Oba týmy doposud nasbíraly stejný počet bodů, ale úřadující vicemistr má dvě utkání k dobru. Oba letošní vzájemné zápasy vyhrál Zlín v nastaveném čase a vždy po výsledku 4:3. „Přestávka nám přišla vhod, odpočinuli jsme si především po psychické stránce. Samozřejmě na domácím ledě uděláme vše, abychom vyhráli. Čeká nás mimořádně těžký soupeř, tentokrát budu spokojen i s dvoubodovým ziskem,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Divácky ostře sledovaný zápas začíná netradičně v 18.15 hodin.

Čajánek a spol. nabrali během reprezentační pauzy nové síly a načerpali energii do těžkých duelů na přelomu roku. „Přestávka přišla vhod především po psychické stránce. Kluci měli pár dní volno a někteří toho využili ke krátkému pobytu na horách. Určitě nám volno hodně pomohlo a už se všichni těšíme na zápasy,“ řekl padesátiletý šéf zlínské střídačky. Zlínští hokejisté začali po pár dnech volna trénovat ve středu, další den byl na programu dvoufázový trénink, do kterého se zapojili i zkušení mazáci. Ti dostali od trenérů den volna k dobru. „Příprava proběhla podle plánu. Trénink jsme zaměřili spíše na obnovení fyzické síly, střídali jsme posilovnu a led,“ upřesnil Vlach. S týmem netrénovali pouze reprezentanti Antonín Honejsek a junior Patrik Urbanec. Vyprázdnila se rovněž marodce, na které zůstal pouze útočník Jiří Ondráček. Lékaři mu sundali dlahu z ramene a nyní ho čeká důkladná rehabilitace. S jeho zápasovým využitím do konce roku se nepočítá. Ostatní hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku. S mužstvem absolvoval tři tréninky i útočník Tomáš Fořt, který nastupuje v letošní sezoně v prvoligové Třebíči. I přes slibné výkony si nakonec nevybojoval během léta v těžké konkurenci místo mezi útočníky v extraligové sestavě Zlína. „Na Tomáše jsme se byli podívat během extraligové přestávky při utkání v Olomouci. Máme zprávy i poznatky o jeho výkonnosti. Každopádně je vedle Kuby Šlahaře jedním z adeptů na místo zraněného Ondráčka,“ řekl zlínský kouč.

Berany čeká po prosincové extraligové přestávce hned na úvod pořádně těžká porce práce. Vlachova družina se utká s brněnskou Kometou. Jedná se o šlágr jednatřicátého extraligového kola a přímý souboj o druhé místo v tabulce. „Kometa má velmi silné mužstvo. Uvidíme, zda se jim podařilo vyprázdnit marodku, neboť předchozí kola odehrála v neúplné sestavě. Každopádně má Brno na všech postech velmi dobré hokejisty a prakticky žádnou slabinu. Bude to těžký duel, ale chceme vyhrát. Spokojil bych se i se ziskem dvou bodů,“ upřesnil Rostislav Vlach. Právě diváci mohou být rozhodujícím faktorem na misce vah a povoleným šestým hráčem na ledě. Zlín předchozí čtyři zápasy doma v řadě vyhrál a rovněž s Kometou má letos velmi pozitivní bilanci. Dvě výhry v nastaveném čase po shodném výsledku 4:3. Berani nastoupí ve stejné sestavě jako v předchozích dvou vítězných domácích zápasech. „Prohodili jsme křídla v jednotlivých útocích a přineslo nám to ovoce v podobě šesti bodů. Vítězná sestava se nemá měnit,“ uzavřel trenér Vlach.

Utkání 31. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus Kometa Brno se hraje ve středu 19. prosince v 18.15 hodin. Přijďte povzbudit svými hlasivkami zlínské Berany v atraktivním derby s Kometou!

Zlín - Kometa
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY