čtvrtek 27. prosince 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Berani jedou v okleštěné sestavě na Spartu. Podaří se jim sebrat nějaký bodík?

Extraligový program pokračuje v období Vánoc rychlým tempem a hokejisté PSG Zlín rovněž nezahálejí. V pátek se od 18:30 hodin představí na ledě Sparty Praha, kam zamíří jako aktuálně druhý tým soutěže. Tuto příčku si upevnili středeční domácí výhrou 5:2 nad Piráty Chomutov. Vlachovu partu ale čeká těžký duel, chybět mu bude hned trojice obránců základní sestavy. „Za této konstelace bychom byli spokojení i s bodem,“ naznačil trenér Rostislav Vlach.

Zmíněné utkání se severočeským soupeřem sice Berani zvládli bez problémů a diváky potěšili šestým domácím triumfem v řadě, ale zápas měl i stinnou stránku. Zranění si z něj odnesli dva zadáci: autor první branky Martin Matějíček a zkušená stálice obranných řad Martin Hamrlík. K tomu si připočtěte dalšího beka Oldřicha Horáka, který se zranil už na dopoledním tréninku, a do utkání vůbec nezasáhl. „Matějíček a Horák na Spartě určitě hrát nebudou, Larry to ještě zkusí na ranním tréninku, ale těžko říct. U všech to vypadá přibližně na týden klidu,“ uvedl Vlach.

Kouč PSG Zlín rovněž nemůže počítat s nadějným obráncem Patrikem Urbancem, který je na mistrovství světa juniorů v ruské Ufě. Proto stáhne z Olomouce mladého beka Tomáše Valentu, který bude na Spartě plnit roli sedmého obránce. Do hry naskočí šestice Linhart, Zámorský, Tesařík, Kotvan, Šenkeřík a Řezníček.

Naopak v nezměněné sestavě nastoupí útočné formace, které nyní hrají v mírně odlišném složení. A týmu to svědčí, z šesti duelů získal šestnáct bodů. „Chtěli jsme mužstvo trochu oživit a jsem rád, že se to podařilo. Zlepšila se i produktivita některých hráčů, hráči si na ledě rozumí. Třeba čtvrtý útok získal příchodem Bédi Köhlera velkou sílu, s Chomutovem odehrál výborné utkání,“ chválí Vlach.

Vzájemná bilance Zlína a Sparty je vyrovnaná. Berani v prvním duelu v Praze jasně zvítězili 4:1, doma pak padli 2:3, když je skvělým výkonem vychytal brankář Michal Neuvirth. „Současná Sparta je jiný tým než na začátku soutěže, po výměně trenéra se zvedli a ukazují, že mají silné mužstvo. Hlavně doma hrají velmi dobře,“ podotkl zlínský trenér.

Pro Lešku a spol. půjde i o generálku na diváky vyhlížený nedělní šlágr, ve kterém na Zimní stadion Luďka Čajky dorazí Kladno s Jaromírem Jágrem v sestavě. „Těšíme se hlavně na bouřlivou kulisu vyprodaného zimáku. Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo diváky odměnit vítězstvím stejně jako v prvním vzájemném utkání, ale bude to hodně těžké,“ uvědomuje si Vlach.

Sebevědomí může čerpat ze zmíněné šestizápasové série výher v domácím prostředí. „Je výborné, že se to obrátilo a zase doma vítězíme. Jsem rád hlavně kvůli divákům. Nicméně pořád se potřebujeme především dostat do play-off. K jistotě postupu bude stačit 75-76 bodů, ještě nemáme nic jistého,“ upozornil.



Zlín - Sparta
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY