neděle 06. ledna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Autor dvou gólů Petr Zámorský: Pořád mám dojem, že bránu trefuju málo

V posledních dnech bojoval s virózou, do utkání s Českými Budějovicemi se však konečně stihl úplně uzdravit a dvěma góly se podílel na výhře PSG Zlín 5:2. Pokaždé padly po dělovce od modré čáry. „Stejně mám pořád dojem, že při střelách pořád trefuju bránu málo,“ usmál se obránce Petr Zámorský s šesti trefami momentálně nejlepší střelec mezi zadáky týmu.

Obě branky jste vtěsnal do osmi minut třetí třetiny a byly to povedené pumelice.
"Nejdřív jsem dostal na modré čáře puk od Řízka. Bylo vidět, že kluci stojí parádně před gólmanem, snažil jsem se jen trefit bránu. A druhá branka byla hodně podobná, jen mně na volej nahrával Ondra Veselý. Ani jsem nemířil, jen jsem chtěl dostat puk směrem na branku."

Dnes to byl oboustranně trochu ospalý hokej, souhlasíte?
"Budějovice hrály podobně jako my venku. Jejich hráči dobře bránili, byl to nepříjemný soupeř. Nevyšla nám hlavně druhá třetina, letos to je poněkolikáté. Těžko říct, čím to je. Měli jsme i dost vyloučených, to musíme taky změnit."

Bylo poznat, že hostům chybějí Václav Prospal a Milan Michálek, kteří se kvůli konci výluky v NHL vracejí do zámoří?
"Jsou to výborní hráči, ale mají tam i další kvalitní borce jako Kotalíka nebo Šimánka. I tak hrály Budějovice dobře. Možná se bez nich více semkli a hráli týmově."

Zlín je jedním z celků, které žádnou posilu z NHL neměly. Je tedy pro vás lepší, že zámořská soutěž začne?
"Asi ano, nebudou tady největší hvězdy a soupeři budou trochu slabší. Ale na to se nedá spoléhat. Osobně mě překvapilo, že NHL začne, už jsem moc nevěřil, že se domluví."

Minulý zápas v Třinci jste kvůli zdravotním potížím nedohrál, už jste úplně v pořádku?
"Bolela mě hlava a měl jsem střevní potíže. V sobotu jsem dostal volno, nemusel jsem na trénink, dnes už jsem ale normálně hrál. Cítil jsem se dobře. Volno mně přitom moc nevyhovovalo, radši bych trénoval, ale musel jsem si kvůli nemoci odpočinout. Dnes jsme sice hráli jen na tři pětky, se silami jsem na tom však byl dobře. Byl jsem víc v tempu, což mám rád."

Petr Zámorský
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY