sobota 05. ledna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Výhra nad Jihočechy pojistí pozici na špičce tabulky. PSG nastoupí opět ve žlutém

Počtvrté v sezoně nastoupí hokejisté PSG Zlín doma v divácky oblíbených žlutých dresech. Odehrají v nich nedělní utkání s Českými Budějovicemi, začíná se v 17 hodin. „Pro fanoušky to je změna, kterou určitě přivítají. Jsem rád, že nám Budějovice vyšly vstříc,“ poznamenal kouč Rostislav Vlach.

Třetí čtvrtina základní části extraligy se blíží ke konci a hokejisté Zlína si stále drží výbornou pozici v popředí tabulky. V pátečním zápase v Třinci sice kvůli porážce 2:3 přišli o druhé místo, ale trenér Vlach byl s výkonem týmu spokojený. „Bylo to vyrovnané utkání, v němž jsme dvakrát vedli, ale soupeř dokázal skóre otočit. Inkasovali jsme velmi nešťastné branky. Třinec jsme přitom jasně přestříleli, zradila nás však koncovka,“ popsal Vlach.

Berani ve Slezsku nastoupili jen se třemi pětkami a stejný počet hráčů nasadí i do zítřejšího duelu. Důvodem je řada absencí zejména v obranných řadách týmu. V Třinci nakonec nastoupil obránce Petr Zámorský, který byl nemocný, ale se silami vydržel jen dvě třetiny. „Bylo mu hodně špatně, takže od třetí třetiny místo něj hrál Olda Kotvan,“ vysvětlil Vlach. „Musím ocenit, jak to mladí obránci zvládli. Třinec je doma nesmírně silný směrem dopředu, kluci ale hráli zodpovědně. S tím jsem spokojený.“

Na sobotním tréninku už nescházeli beci Radim Tesařík a Oldřich Horák, do utkání s Jihočechy však zřejmě nezasáhnou. „Uvidíme, rozhodneme se až před zápasem,“ prozradil Vlach. Po poranění ruky poprvé trénoval i útočník Zdeněk Okál. Další zadák Patrik Urbanec, který byl s reprezentací do 20 let na mistrovství světa v ruské Ufě, se vrací do Česka během neděle, připravený nastoupit bude až v úterý v duelu proti Plzni. Stále chybí zranění Antonín Honejsek a Martin Matějíček.

Ve třech formacích, které zítra nastoupí, naopak nebude scházet útočník Bedřich Köhler, jemuž páteční utkání vyšlo výborně: vstřelil gól a na další přihrál. A je dost možné, že se vrátí na svoje oblíbené místo v prvním útoku vedle Petra Lešky a Jaroslava Balaštíka. „Přemýšlíme o tom, Béďa hrál v Třinci výborně,“ přisvědčil trenér. Pavel Kubiš by se tak posunul do třetí lajny.

České Budějovice dorazí na Zimní stadion Luďka Čajky v pozici aktuálně desátého celku soutěže, v posledním kole doma prohrály s Plzní 2:4 a mají co dělat, aby se udržely na příčce zaručující postup aspoň do předkola play-off. V minulém vzájemném duelu na ledě Beranů však triumfovali 4:0.

„Mají v sestavě zkušené hráče z NHL Václava Prospala a Milana Michálka, okolo nich se celá hra točí. Musíme si na ně dát pozor. Budějovice mají hodně vyrovnaný tým a výborného brankáře Jakuba Kováře,“ podotkl Vlach, který by rád napravil poslední domácí prohru s Kladnem. „Před vlastními diváky je potřeba vyhrávat. Rádi bychom si pojistili pozici na špičce tabulky,“ uvedl.

Utkání 37. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Mountfield České Budějovice se hraje v neděli 6. ledna v 17 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY