pondělí 05. března 2018 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Zdeněk Okál před sérií s Olomoucí: Šance jsou padesát na padesát

Hokejisté Aukro Berani Zlín se v předkole play off utkají s olomouckými Kohouty. Začínat budou na kluzišti Hanáků, neboť po základní části skončili na deváté pozici. V případě tříbodové výhry na ledě Plzně v posledním kole mohli Berani dokonce slavit přímý postup do čtvrtfinále play off, na ledě vítěze Prezidentského poháru ale padli těsně 2:3.

Šestá pozice zaručující čtvrtfinále Beranům těsně uniklo, s předkolem play off jsou ale spokojeni. Čeká je Olomouc, která skončila pouze o bod před Zlínem na osmé pozici. "Jsme velmi rádi, že jsme v play off, to byl náš předsezónní cíl. Měli jsme sice šanci na šestku, ale zklamaní nejsme. Musíme si vzpomenout na to, co se o nás psalo na začátku sezony. Šance jsou před sérií s Olomoucí padesát na padesát," je si vědom Zdeněk Okál, útočník Zlína.

V letošních vzájemných zápasech je bodový stav 7:5 ve prospěch Hanáků. "Jsme velmi podobné týmy, které hrají do těla a dost bruslí. Skutečně jsou šance nesmírně vyrovnané. Zápasy budou velmi náročné, ušetřené síly cestováním se projeví na ledě. Pro nás je účast v předkole velká vzpruha. Ukázali jsme týmový duch a to, že Zlín je tým, který dokáže víc, než si ostatní myslí," burcuje své spoluhráče bojovník, který v posledním kole na ledě indiánů vstřelil obě branky Beranů.

"Plzeň má výborné hráče, ale myslím si, že jsme byli dobrým soupeřem. Je škoda zbytečného gólu na 3:2, který jsme obdrželi ve vlastní přesilovce, to se nesmí stávat," upozornil Zdeněk Okál.

Série předkola play off s Olomoucí začíná v úterý 6. března. Na koho podle Okála v ní budou Berani spoléhat? "Na Kášu, na koho jiného," smál se. "Hlavně bychom měli asi na přesilovky, ve vyrovnané hře to bude nesmírně bojovné," uzavřel Zdeněk Okál.

Útočník Aukra Berani Zlín Zdeněk Okál se raduje z jednoho ze dvou gólů v plzeňské síti. FOTO: ZLIN PRESS - ROMAN TUROVSKÝ
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY