čtvrtek 10. ledna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Po Plzni je tým PSG Zlín připraven srazit na kolena i mistrovské Pardubice

Povzbuzeni dvěma výhrami na domácím ledě čekají hokejisty PSG Zlín o víkendu dva zápasy na soupeřově kluzištích. Berani se vrátili po výhře doma nad vedoucí Plzní zpět na druhé místo v extraligové tabulce a další body chtějí uloupit v pátek na ledě Pardubic a v neděli na Slavii. Úřadující mistr není v poslední době pro Zlín zrovna oblíbený soupeř, o čemž svědčí nepříznivá bilance z posledních vzájemných duelů. „Každá série jednou skončí, o čemž se přesvědčila v úterý Plzeň. Východočeši mají silný tým, ale určitě se dají porazit. Jedeme do Pardubic urvat nějaký bodík a nejlépe vyhrát,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Do sestavy se vrací po lehčí viróze nejzkušenější bek Martin Hamrlík.

Třetí čtvrtina základní části Tipsport extraligy se blíží ke svému závěru a právě 39. extraligové kolo je na programu v pátek 11.ledna. Loňský šampion z Pardubice se v letošní sezoně trápí a pohybuje se až ve druhé polovině tabulky. V současnosti najdeme tým ČSOB Pojišťovna na desátém místě s 50 body a doslova výpraskem pro ně skončila dohrávka minulého kola, kdy utrpěli na Spartě krutý debakl 2:9. 

„Zápas se jim hrubě nepovedl, což je pro nás paradoxně horší. Určitě chtějí rychle zapomenout na předchozí nezdar a napravit špatný dojem. Nám se proti nim v poslední době nedaří, oba vzájemné zápasy v letošní sezoně jsme prohráli a zůstali jsme bez bodu. Chceme nepříznivou bilanci zlomit a přivézt nějaké body,“ pověděl padesátiletý kouč. 

Zatímco v době výluky NHL mužstvo posílili Aleš Hemský a David Krejčí, nyní ofenzivní činnost oživil kapitán mistrů světa z Německa 2010 Tomáš Rolínek, který po návratu z Ruska se vrátil zpátky do Pardubic. „Jedná se o výraznou posilu, jeho výkonnost ještě poroste po menší aklimatizaci na českou extraligu a Pardubicím hodně pomůže,“ uvedl Rostislav Vlach.

Zlínská družina má s Východočechy v poslední době velmi negativní bilanci, neboť z jedenácti posledních vzájemných duelů včetně předloňského play off vyhráli Berani pouze jediný. „Může to být náhoda, těžko říci. V extralize jsou mužstva, na které umíte zahrát a na druhé straně vám nesedí. Zatímco nám se nedaří proti Pardubicím a Liberci, skvělou bilanci máme proti Litvínovu nebo Karlovým Varům. Možná je to herním stylem nebo skladbou hráčů, kteří tam působí. Určitě se Pardubice dají porazit, i když mají silný tým. Každá série jednou skončí, v úterý jsme ukončili tu s Plzní," připomněl Vlach úterní výhru nad Plzní, která ukončila sérii deseti proher v řadě během základní části se Západočechy. 

Na čtvrtečním tréninku se objevili obránci Petr Šenkeřík a Patrik Urbanec, kteří utrpěli v utkání s Plzní šrámy, nicméně jsou připraveni nastoupit do víkendových zápasů. Po lehčí viróze se vrací do sestavy nejzkušenější obránce Martin Hamrlík. Mimo hru nadále zůstává kvarteto Antonín Honejsek, Jiří Ondráček, Martin Matějíček a Oldřich Horák. „U Tondy Honejska jsme předpokládali, že už v Pardubicích nastoupí, nicméně jeho zdravotní stav se nezlepšil a potřebuje ještě k vyléčení pár dnů,“ upřesnil šéf zlínské střídačky. Horák se doléčuje z otřesu mozku a příští týden již bude k dispozici, zatímco Jiří Ondráček pravděpodobně v závěru lednu. Matějíček má za sebou na začátku týdne operaci ramena u profesora Holibky v Olomouci a letošní sezona pro něj pravděpodobně skončila. 

Mužstvo má dopoledne na programu rozbruslení na vlastním ledě a půl hodiny po poledni se vydá klubovým autokarem do dějiště utkání. Zápas 39. kola Tipsport extraligy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – PSG Zlín se hraje v pátek 11. ledna v 18 hodin ČEZ Areně.


HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY