čtvrtek 02. srpna 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Radovan Puliš: Kvalita české extraligy je na vysoké úrovni

O extraligový dres Zlína zabojuje v přípravě na ledě vedle lotyšského útočníka Edgarse Kuldy i Slovák Radovan Puliš. S odchovancem zvolenského hokeje se osud příliš nepáral, smůlu měl už v roce 2010, kdy kvůli nezaviněné dopravní nehodě přišel o draft NHL. V loňské sezoně mu uteklo angažmá v české extralize, neboť si přivodil zranění kolene, poté se na tréninku srazil se spoluhráčem a přivodil si vnitřní krvácení. „Nyní se cítím velmi dobře. Po zdravotní stránce jsem zcela v pořádku, což mě těší. Věřím, že ve Zlíně na zkoušce uspěji a zůstanu tady,“ pověděl slovenský forvard.

Šestadvacetiletý slovenský útočník byl v juniorském věku považován za jednoho z nejnadanějších hokejistů v ročníku. Osud si s ním zle pohrál, když se stal účastníkem nezaviněné dopravní nehody. Místo dvou sezon, kdy měl zářit v kanadské juniorce, léčil zlomeninu pánevní kosti. Před loňskou sezonou měl v Jihlavě domluvené angažmá v české extralize. Zranění kolene spolu s nevydařenou operací však vystavilo začátkem loňské sezony stop. Dohodl se na ukončení spolupráce s Jihlavou a vrátil se v prosinci do Zvolena, kde odehrál závěr loňské sezony včetně play off.

Momentálně je zdravotně v pořádku a podstupuje výkonnostní test v Baťově městě. „Cítím se nyní velmi dobře. Teď už je to super, protože jsem zdravotně v pořádku, a to mě těší. Těžko říci, jak bude těžké se dostat do sestavy týmu, ale záleží všechno na mě. Pokud budu podávat takové výkony, které se ode mě očekávají, je velká šance se probojovat do týmu,“ uvedl Radovan Puliš po úvodním tréninku ve Zlíně.

„Kvalita české extraligy je určitě na vysoké úrovní, když odtud odchází hráči přímo do NHL. Měl jsem nabídky z některých českých týmů už před třemi lety, ale podepsal jsem tehdy smlouvu se Slovanem,“ upřesnil urostlý útočník.

Rodák ze Zvolenu podstoupí na Moravě výkonnostní test. Zhruba v polovině srpna bude jasno, zda uspěl či nikoliv.„Trenér říkal, že mě bude chtít vidět alespoň ve třech nebo čtyřech přípravných zápasech, takže se budu muset hodně snažit,“ uvedl Radovan.

„O hře Zlína z loňské sezony toho příliš nevím, protože jsem kvůli zranění hokej nesledoval. Ale několikrát jsem hrál proti Beranům ještě se Slovanem. Vím jen to, že hráli předkolo play off a vypadli,“ uzavřel Puliš.

Slovenský forvard nastoupí poprvé v dresu Zlína v přípravném zápase s Jihlavou ve čtvrtek 9. srpna. Vybojuje si místo v extraligové sestavě Beranů?

Útočník Radovan Puliš na tréninku hokejistů Berani Zlín ve společnosti sportovního manažera a asistenta trenéra Jiřího Šolce. FOTO: JAN NOVOTNÝ