sobota 11. srpna 2018 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Nový kapitán týmu Berani Zlín Tomáš Žižka: Má role se nemění

První zápas s céčkem na hrudi a hned vysoká výhra. Hokejisté Berani Zlín dokázali pod vedením nového kapitána Tomáše Žižky potěšit bezmála dvě tisícovky fanoušků vysokou výhrou 6:2 v úvodním přípravném zápase nad soupeřem z Jihlavy.

Po konci kariéry Ondřeje Veselého to zůstalo na něm. Jak je ve Zlíně zvykem, nejstarší je kapitánem. "Nemohl jsem to odmítnout, je to tady tradice. Pro mě je to závazek, ale má role se nemění, ty máme v mužstvu jasně dané. Nahlas jsem někdy mluvil i dříve z pozice asistenta," řekl zkušený osmatřicetiletý obránce.

Nový kapitán byl po prvním přípravném utkání velmi spokojen. "Vzhledem k tropickému počasí to byl sice velmi náročný zápas, ale zvládli jsme ho, bylo to super. Je potřeba, aby noví kluci zapadli a bude to ještě lepší," tuší vzhledem k novým a staronovým tvářím Tomáš Žižka.

"V kabině už zapadli, a to dobře, jsou to fajn kluci. Střelecky se někteří prosadili hned v prvním zápase, až to z nich opadne, budou hrát ještě líp. Doufáme, že nahradí ty góly, které nám odešly v podobě Bukyho a Davida Šťastného. Michal Poletín střelou udělal málem díru v bráně, Kulda zase výborně bruslil. Bude to dobré," věří nový kapitán Beranů. Jeho asistenty budou v nadcházející sezoně Pavel Kubiš a David Nosek. 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY