středa 03. října 2018 | Zlin Press - Roman Ordelt

Poletín po nezdaru ve Vítkovicích: Hrajeme komplikovaný hokej

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v úterní televizní dohrávce 6. extraligového kola v Ostravě proti týmu HC Vítkovice Ridera 0:3 a z posledních pěti utkání vyšli bodově naprázdno hned čtyřikrát. Zlínská družina se trápí v koncovce, navíc je sráží i rozsáhlá marodka, když se rozpadla elitní útočná formace. Ve Vítkovicích patřil k nejlepším hráčům poražených útočník Michal Poletín. „Nehrajeme to, co chceme. Hrajeme zbytečně komplikovaný hokej místo toho, abychom hráli jednoduše. Nedodržujeme základní věci, co bychom měli,“ hodnotil nevydařený duel na severu Moravy zlínský forvard.

„Od začátku se nám zápas ve Vítkovicích nepovedl. Přijeli jsem s cílem hrát aktivně, ale v první třetině jsme dostali dva góly. Nehrajeme to, co chceme. Musíme v kabině si sednout, změnit to do dalších zápasů, protože takhle vyhrávat nebudeme,“ pověděl Poletín, který přišel v létě do Baťova města z Chomutova.

Zlínští hokejisté překvapivě soupeře přestříleli v počtu střel, který vyzněl v poměru 29:28 pro Žižku a spol. „Chtěli jsme mít hodně střel a střílet prakticky z každé pozice, abychom se dostali do brány a byli jsme v tlaku. To se nám ale celý zápas nedařilo. Gólman Bartošák odchytal dobrý zápas, pár šancí nám zmařil,“ řekl autor čtyř střel na vítkovického brankáře.

Berani se trápí v koncovce, neboť v posledních dvou zápasech vstřelili pouze dva góly. Snahu jim však nelze upřít. „Snažili jsme se do konce zápasu bojovat, ale nejsme schopni dát gól. Poté můžeme těžko vyhrát. Přitom prvních deset minut úvodní třetiny jsme měli dobrých. Nevím, proč jsme poté přestali hrát a zatáhli se,“ uvedl sedmadvacetiletý forvard.

Zlínský tým nadále trápí velké marodka, mimo hru je kompletní první řada, elitní útočníci Jakub Herman, Antonín Honejsek a Zdeněk Okál. Na druhou stranu se do sestavy vrátil Jakub Šlahař. „Kluci nám hodně chybí. Řekli jsme si, že o to více musíme bojovat, dohrávat protihráče a jezdit. Tohle musíme zlepšit, ve Vítkovicích to tam zkrátka nebylo,“ uzavřel pražský rodák Michal Poletín.

Útočník PSG Berani Zlín Michäl Poletín během extraligového zápasu ve Vítkovicích. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY