pátek 18. ledna 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hrdina večera Radim Tesařík věnoval své góly do nebe zesnulému Jiřímu Hudlerovi staršímu

Před zápasem si vzal novou hokejku a hned tak brzy se jí asi nevzdá. Obránce PSG Zln Radim Tesařík se dvěma góly podílel na vítězství 5:3 nad Vítkovicemi a pokaždé to byla parádní pumelice příklepem. „Přitom jsem si myslel, že ani nenastoupím. Cítím, že na mě jde nemoc,“ řekl po zápase Tesařík.

- Vy golfákem moc často nestřílíte, ne?
"Moc ne, ale dneska mně asi pomohla nová hůl. Přitom dvě střídání předtím jsem ji už chtěl vyměnit a vidíte, ještě, že jsem to neudělal."

- Kdy jste naposledy takhle parádně trefil šibenici jako u první branky?
"Ani si nepamatuju, tím spíš golfákem. Poslední dobou dávám góly střelou zápěstím. Puk mně jel hezky pomalu mezi kruhy a to už by nedal jen slepý. Bylo to v přesilovce, dnes jsme ji využili třikrát, což taky potěší."

- Vítkovice jste porazili poprvé v sezoně, oddychli jste si?
"Hlavně jsme moc rádi za tři body, hrozně moc jsme je potřebovali. Dvakrát jsme prohráli v prodloužení venku, bylo potřeba vyhrát." 

- V závěru vás soupeř přitlačil, nebál jste se o výhru?
"Nehráli jsme to, co jsme si řekli. Nedovedl jsme vyhodit puk z vlastní třetiny, furt jsme něco vymýšleli a tím se dostali do takové křeče. Koledovali jsme si o vyrovnání, měli jsme i trochu štěstí. Vítkovice hrály výborně, měly v závěru hodně šancí, nedaly dvě vyložené tutovky."

- Stihl jste dnes ráno pohřeb Jiřího Hudlera staršího, se kterým jste začínal v obraně v dresu Vsetína? 
"Bohužel ne, včera mně onemocněla celá rodina a musel jsem se o ně starat. Hodně mě to mrzí, chtěl bych aspoň touto cestou obě branky věnovat Jirkovi tam nahoru. Doufám, že je viděl a pochválil mě."

- Vzpomněl jste na něj po vašich trefách? Bylo vidět, že jste něco gestikuloval.
"Na Jirku jsem si vzpomněl až po druhé brance. Chtěl jsem dát třetí gól, protože hattrick jsem ještě v extralize nezažil. Dva góly už jsem párkrát vstřelil. Po první brance jsem zdravil našeho bývalého gólmana Hapa. Říkal mně před zápasem, že vyhrajeme 4:3. Skoro se trefil."


Radim Tesařík
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY