neděle 06. ledna 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tomáš Žižka: Hra nevypadá špatně, ale trápí nás střelecká mizérie

Vypracovali si slibný dvoubrankový náskok, ale nakonec o něj přišli. Hokejisté PSG Berani Zlín z domácího zápasu s Plzní vytěžili jen bod, když prohráli 2:3 po prodloužení. „Hra nevypadá špatně, ale trápí nás střelecká mizérie. Nebodujeme a to nás sráží,“ řekl kapitán Tomáš Žižka po utkání s Indiány.

- Asi jste ve chvíli, kdy jste vedli 2:0, pomýšleli na více než jen jeden bod…
"Bod je sice málo, ale v naší situaci potřebujeme jakýkoliv. Máme za sebou špatný zápas ve Vítkovicích, který jsme chtěli odčinit. Momentálně nás ovšem sráží nízká produktivita. Potřebovali bychom o jeden, dva góly víc. Hráli jsme teď se soupeři, jejich kvalita směrem do ofenzívy byla vysoká. Nedalo se čekat, že s nimi budeme hrát na nulu vzadu. Ale je to škoda."

- V čem byl problém, že jste utkání nedovedli do vítězného konce?
"Vždycky se říká, že je dobré po inkasovaném gólu vydržet aspoň dvě, tři, čtyři střídání, aby se to uklidnilo. Bohužel Plzeň hned odpověděla gólem. Je to s nimi těžké, porazila nás jedna lajna, která má obrovskou kvalitu a musíme uznat, že nás přehráli. My jsme dnes takové rozdílové hráče neměli. Určitě si však nemyslím, že bychom byli horší. Měli jsme šance na zvýšení skóre na 3:1, ale nedali jsme je. To je ten rozdíl, Plzeň to využila."

- Dnes jste se opět hodně trápili v přesilovkách, čím to je?
"Hodně nás to sráží, kolikrát se z toho nemůžeme na střídačce psychicky dostat a jsme nalomení. Nemůžeme se o přesilovky opřít, stojí nás to jeden, dva góly v zápase. Dnes jsme jich měli dost, i dvojnásobnou 4 na 3 a nejsme schopní z toho nic udělat. Nemáme klid na hokejkách. Na tréninku to každému lítá, ale v zápase dělá hlava hodně. Nepovede se vám předtím střídání a už se vám puk na hokejce vrtí"
.
- Není problém v tom, že týmu chybí góly od hráčů, u nichž se čekalo, že to budou táhnout?
"Ti kluci to samí vědí, každý měl před sezonou nějakou roli. Ale stalo se, co se stalo, sezona se nějak vyvíjí. Bohužel jim to teď nelepí, ale je potřeba tomu mančaftu něco dát, nějakou přidanou hodnotu. Když to nejde střelecky, tak nějakou jinou. Kdo by to řekl, že to bude stát na Onderovi s Piškotem a Fořťákovi, kteří měli být borci v záloze."

- Na druhou stranu je asi dobře, že na tom nejste až tak špatně jako třeba Pardubice, a nějaké body už máte nahrané, ne?
"Teď je potřeba udělat bodovou šňůru a dotáhnout se na desáté místo. Je to těžká situace, ale tento tým už zažil daleko horší věci. Musíme se odrazit od pozitivních věcí a dát tomu všechno. Máme za sebou sérii zápasů s těžkými soupeři a teď nás čekají ty, které musíme zvládnout. Tam se to bude lámat. Je potřeba se dobře připravit na pátek, kdy hrajeme na Spartě."

Kapitán PSG Berani Zlín Tomáš Žižka s kotoučem u mantinelu, stíhá ho Jan Eberle. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY