pátek 25. ledna 2019 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Berani ztratili zápas nedisciplinovaností. Víme to, říká Jakub Herman

I když potřetí v letošní sezoně dokázal Jakub Herman proti svému bývalému klubu z Olomouce bodovat, porážku Beranů to neodvrátilo. Herman se stal jediným střelcem Zlína při prohře 1:2, když ve 34. minutě otevřel skóre šikovnou akcí na brankovišti. I přes porážku se ale Berani udrželi na desáté pozici.

"Rozhodly přesilovky, dostali jsme v nich oba góly," viděl jako jasnou příčinu porážky Jakub Herman. Hanáci sice v první části nevyužili dlouhou pětiminutovou početní výhodu po faulu Zdeňka Okála na Petra Koloucha, ve třetí třetině ale čtyři menší tresty Beranů proměnily ve dva rozhodující góly. "Třetí třetinu nebudu komentovat, bylo to vyhrocené, tak to bývá. Byli jsme moc času v oslabení, víme to," připomněl šestadvacetiletý útočník.

Ten před sezonou přišel právě z Olomouce a i potřetí ve vzájemném zápase moravských rivalů bodoval. Jeho gól ze závěru druhé třetiny byl ale jediným zlínského týmu. "Měli jsme taky šance, nevyužili jsme je. I já osobně jsem jich měl plno, kdybych nějakou ještě proměnil, mohlo to být jinak. Možná chyběla větší pohoda, nevím," mrzelo Hermana, který proti svému bývalému týmu zvláštní motivaci nepociťoval.

"Možná to bylo poprvé, to jsem si i s klukama psal zprávy, ale teď už jsem to bral jako každý jiný zápas," řekl. Extraliga pokračuje v neděli, Zlín zajíždí na led mistrovského týmu Kometa Brno. "Nikde není napsané, že nemůžeme vyhrát. Jedeme si tam pro body," sdělil rázně Jakub Herman.


Jakub Herman v souboji o kotouč u mantinelu s Markem Lašem. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY