neděle 03. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: PSG Zlín jede loupit na led chomutovských Pirátů i přes trvající marodku

Hokejisté PSG Zlín odehrají poslední extraligové kolo před únorovou reprezentační pauzou na ledě nováčka soutěže Chomutova. Vlachova družina si opět zvedla sebevědomí páteční domácí výhrou nad Libercem a velmi dobrou formu z posledních týdnů chce potvrdit bodovým ziskem i z ledu Pirátů. Zlín z posledních devíti zápasů pouze jednou vyšel bodově naprázdno, přičemž z posledních tří utkání získal všech devět bodů. Berani se mohou dostat v případě výhry v základní hrací době v Chomutově a zaváhání vedoucí Plzně na první místo. „Naším cílem je důkladně se připravit na play off. Nedíváme se na to, jestli budeme první, třetí nebo čtvrtí,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. V týmu stále řádí chřipka, na seznam marodů přibyl ještě útočník Zdeněk Okál kvůli problémům se zuby.

Zlínští stále okupují špičku extraligové tabulky. Po pětačtyřicátém kole se drží tým PSG na výborném druhém místě s pouhými dvěma body odstupu na vedoucí Plzeň. Po dnešním zápase v Chomutově se mohou dokonce vyšvihnout do čela extraligy. „Na první místo příliš nemyslíme. Chceme získat co nejvíce bodů a být do první šestky, která nám zajistí přímý postup do vyřazovacích bojů. Stále se díváme v tabulce směrem dolů, kde se pořadí za námi velmi vyrovnalo. Už nám dýchají na záda pražské týmy,“ pověděl padesátiletý šéf zlínské střídačky.

Piráti jsou na posledním místě s šestnáctibodovým mankem na vyhnutí se play out. Chomutov se vrátil do nejvyšší soutěže po osmatřiceti letech. Začátek extraligy mu vyšel, ale postupem času spadl až na samé dno extraligové tabulky. „Chomutov má stále svou sílu. Určitě to nebude jednoduchý zápas. Soupeř v pátek vyhrál na ledě Kladna a bude chtít bodový tisk potvrdit i doma. Každopádně chceme urvat nějaký bod a neodjíždět z Chomutova s prázdnou,“ uvedl Vlach. Jeho svěřenci z předchozích tří vzájemných zápasů s Chomutovem získali sedm bodů. Doma nejdříve prohráli 1:2 po samostatných nájezdech, odvetu pak vyhráli 5:2. Na ledě soupeře zvítězili 2:1.

Berany trápila celý leden velká marodka, přesto mužstvo pravidelně bodovalo a pouze ve dvou zápasech po Novém roce vyšlo bodově naprázdno na ledě Třince a Karlových Varů. Na začátku týdne se hlásilo na tréninku jen čtrnáct hráčů do pole, neboť mužstvo skolila chřipka. V pátek nehráli ani dva nejzkušenější hráči Petr Čajánek a Martin Hamrlík. „Uvidíme, zda se dají zdravotně do kupy a budou v k dispozici v zápase s Chomutovem nebo až po přestávce. Potřebujeme je mít stoprocentně zdravé na závěr sezony,“ upřesnil Juraj Jurík, druhý kouč Zlína. Na marodce jsou dále dlouhodobě zraněný bek Martin Matějíček (po operaci ramene), dále útočník Jakub Šlahař (angína) a nově i forvard Zdeněk Okál, který probděl kvůli bolestem se zuby celou noc a neodcestuje s týmem do Chomutova.

Vlachova družina absolvuje v neděli ráno rozbruslení na vlastním ledě a poté se vydá klubovým autobusem na cestu do Chomutova. Během ní se zastaví před polednem na oběd v restauraci U Kryštofů v Jinošově poblíž Náměště nad Oslavou. Zápas 46. kola Tipsport extraligy Piráti Chomutov – PSG Zlín se hraje v neděli 3. února v 17.30 hodin v chomutovské Nové Areně v lokalitě Zadní Vinohrady.

Piráti Chomutov - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY