sobota 02. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Pětiminutová přesilovka po obrovské mele nasměrovala tým PSG k výhře nad Libercem

Pořádná mela se strhla v závěru první třetiny extraligového zápasu PSG Zlín versus Bílí Tygři Liberec v rámci 45. kola. Po střetu Jaroslava Balaštíka s Lukášem Dernerem zůstal liberecký bek ležet u mantinelu a ostré dohrání zlínského kanonýra smstili David Štich a bouřlivák Radek Duda. Nervy neudrželi na uzdě ani zkušení Petrové Nedvěd a Leška, do rvačky se zapojily celé pětky. Ostrá řezba skončila vysokým trestem pro Šticha, ostatní rohovníci obdrželi shodně menší tresty. Zlínští měli po bitce výhodu pětiminutové početní převahy a trestali, neboť se dvakrát trefil během přesilovky od modré čáry reprezentační obránce Petr Zámorský.

Jaroslav Balaštík ostře narazil na mantinel v 19. minutě hostujícího beka Lukáše Dernera a poté se na zlínského kanonýra vrhl jako smyslů zbavený liberecký zadák David Štich. "Puk jel do rohu a dojížděl jej Derner. Dohrál jsem jej, podle mě čistě. Reakce Liberečáků byla podle mě neadekvátní tomu zákroku. Sjeli se na mě dva hráči v bílém, nevěděl jsem, co se děje. Šrám naštěstí nemám žádný, asi jsem to dobře vykrýval,“ řekl po zápase Balaštík, který se soupeři pomstil po svém, neboť v zápase dosáhl hattrick.

Po Štichovi se vrhl na Balaštíka ještě Duda, což rozhodně nevypadalo jako férový souboj. „Byl to od Balaštíka nefér zákrok za zády rozhodčích s hokejkou nahoře. Přičemž puk už byl na červené čáře. Takové věci se musí trestat,“ soptil po utkání urostlý habán Štich, který za napadení vyfasoval od rozhodčích trest pět minut a do konce utkání.

„Reakce našich hráčů nebyla správná a výrazně ovlivnila zápas. Duel jsme prohráli častými vyloučeními a naší nedisciplinovaností. Přesto měl Balaštík dostat vyšší trest,“ pověděl Milan Černý, asistent trenéra Liberce.

Zlínští zásluhou obránce Zámorského otočili stav z 1:2 na 3:2 a výrazně jim k tomu pomohla právě pětiminutová přesilovka. „Nebyl to brutální zákrok od Balaštíka. Hráč Liberce se otevřel a musel počítat s tím, že dostane ránu. Nám přesilovka samozřejmě pomohla. Tam se zápas zlomil,“ uvedl Juraj Jurík, druhý trenér Zlína.

Tým PSG třetí třetinu zcela ovládl, soupeři nasázel další tři góly a poprvé v letošní sezoně porazil liberecké Bílé Tygry.


Liberecký kapitán Nedvěd jede odstrčit z mely Köhlera, který společně s Leškou odděluje od ležícího Balaštíka "Zorro mstitele" Šticha a Dudu.

V závěru bitky ještě Štich rozdává rány ležícímu Balaštíkovi a bouřlivák Duda si vyměňuje názory s Leškou. FOTO ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY