pátek 01. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kanonýr Jaroslav Balaštík popravil hattrickem Bílé Tygry z Liberce. Byly to moje typické góly

Třemi góly popravil liberecké Bílé Tygry a svůj počet zásahů v letošní sezoně navýšil na 22. Zejména díky gólovému příspěvku Jaroslava Balaštíka porazili hokejisté PSG Zlín soupeře ze severu Čech 6:3. „Ve třetí třetině jsme byli lepší, výhra byla zasloužená,“ pochvaloval si po zápase Balaštík.

- V každé sezoně chcete vstřelit aspoň dvacet branek, teď už máte o dva góly víc. Dá se říct, že máte splněno?
"Ještě zbývá sedm kol, rád bych něco přidal. Ale je pravda, že tu dvacítku beru jako určité měřítko. Letos to byl můj první hattrick, stejné to bylo loni v Mladé Boleslavi. Nejspíš mně to vychází na jeden na každý ročník. (úsměv) Byly to moje typické góly. Při první brance odvedli skvělou práci Lešoun s Ondrou, další dva už byly dorážky do brány."

- V poslední době má celé mužstvo skvělou formu, baví vás hokej o to víc?
"Doufám, že forma před play-off graduje. Starší hráči, mezi které už se taky počítám, se asi rozehrávají déle, takže doufám, že to tak je. Ale do play-off je ještě měsíc čas".

- Vraťme se ještě k situaci v závěru první třetiny, kdy jste narazil na mantinel hostujícího beka Lukáše Dernera a poté se na vás vrhl jako smyslů zbavený liberecký zadák David Štich. Co se v tu chvíli stalo? 
"Puk jel do rohu a dojížděl jej Derner. Dohrál jsem jej, podle mě čistě. Reakce Liberečáků byla podle mě neadekvátní tomu zákroku. Sjeli se na mě dva hráči v bílém, nevěděl jsem, co se děje. Šrám naštěstí nemám žádný, asi jsem to dobře vykrýval." (směje se)

- Následná přesilovka vás nastartovala, že?
"Určitě ano, dali jsme v ní dva góly a otočili skóre na 3:2. Vyrovnání přišlo těsně před koncem první třetiny a v kabině pak bylo vidět, že celý tým zápas hodně prožívá. Liberec hrál velmi dobrý a důrazný hokej, moc příjemně se nám proti nim nehraje. Letos nás už třikrát porazili, mají tým plný mladých a dobře bruslících hráčů."

- Myslíte si, že teď máte definitivně jistý přímý postup do čtvrtfinále?
"Umístění v první šestce už je asi blíž, ale nechci nic zakřiknout. Nemáme nic jistého, třeba Sparta teď chytla skvělou sérii,vyhrála pojedenácté v řadě a dotáhla se na nás na tři body. Plzeň dneska taky zvítězila, ale to je nám jedno, soustředíme se opravdu hlavně na sebe. Důležité je, že celou sezonou procházíme v poklidu, sbíráme body a držíme se nahoře. Nemusíme teď bojovat o každý bod a hrát o bytí či nebytí."

- Jak se těšíte na nadcházející reprezentační přestávku? Není škoda, že přijde zrovna v době, kdy jste perfektně rozjetí?
"Tak to nebereme. V týdnu celý tým postihla velká marodka, třeba v úterý a středu nás trénovalo čtrnáct, patnáct lidí. Dnes ráno vypadl ze sestavy Larry, chyběl i Čája a další. Ale kluci je zastoupili fantasticky, třeba Holas má výbornou formu a dokáže dirigovat i přesilovku."


Jaroslav Balaštík
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY