středa 13. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hrdina večera Antonín Honejsek vyléčil bolavá záda a rozhodl v prodloužení bitvu se Spartou

Sedmnáctým gólem v sezoně rozhodl o vítězství hokejistů PSG Zlín nad Spartou Praha 2:1 útočník Antonín Honejsek. Po zápase si pochvaloval nejen důležitý triumf, ale i svůj výrazně zlepšený zdravotní stav. „Záda mě hodně bolela asi měsíc v kuse, ale už je to skoro stoprocentní,“ řekl Honejsek.

Klíčový moment dramatického střetnutí Beranů se Spartou se zrodil v 62. minutě, kdy Honejsek na červené čáře sebral kotouč váhajícímu Markovi Hovorkovi a poté povedeným blafákem vykoupal do té doby vynikajícího Marka Pince. „Napadlo mě, že by soupeř mohl nechat puk pod sebou a podařilo se mně ho vypíchnout. Byl jsem rozjetý, takže jsem se dostal před Pince. Udělal jsem kličku, snažil jsem se ho rozhýbat. A spadlo to tam,“ líčil po skončení utkání jednadvacetiletý forvard.

Dvoubodového zisku si Zlín vážil. Hosté se prezentovali hodně aktivním a fyzicky náročným hokejem a Jakub Sedláček měl místy co dělat, aby pokryl šance Sparťanů. Kapituloval jen jednou po ráně Petra Tenkráta. „Už před zápasem jsme věděli, že Sparta dobře forčekuje a bruslí. Potvrdili to, podle mě mají v současnosti jeden z nejlepších týmů v extralize,“ pochválil soupeře Honejsek.

„Byl to zápas hraný v obrovském tempu, měl parametry play-off. Bylo těžké se v útočném pásmu prosadit, i proto padly v základní hrací době jen dva góly. Hodně tomu napomohli i oba brankáři. Sedlo je teď po zranění Luboše Horčičky jednička a myslím, že mu to pomůže. Má jistotu, že bude chytat a podívejte se na jeho dnešní výkon, byl to nejlepší hráč na ledě,“ uvedl.

Po 47. kole nejvyšší soutěže je tak Vlachova parta v tabulce na druhém místě a na pátou Spartu drží náskok čtyř bodů. Umístění mezi nejlepšími čtyřmi a z toho plynoucí výhoda začínat čtvrtfinálovou sérii na domácím ledě je díky tomu hodně reálná. „Sledujeme naše umístění i body týmů kolem nás, ale pořád říkám, že hlavní je dobře se herně připravit na play off. Nechceme kalkulovat, kolikátí budeme a s kým budeme hrát,“ poznamenal Honejsek.

Antonín Honejsek
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY