čtvrtek 14. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín jede po výhře doma se Spartou pojistit první čtyřku do Kladna

Hokejistům PSG Zlín zajistila výhra nad Spartou v nastaveném čase návrat na druhou příčku extraligové tabulky. Beranům yyřazovací boje v play off již neuniknou a pouhé tři body chybí k definitivní jistotě přímého postupu do čtvrtfinále. Čajánek a spol, však pomýšlejí ještě výše, a to na na elitní čtyřku, která zaručuje plynoucí výhodu začínat čtvrtfinálovou sérii na domácím ledě. A tam se Beranům velmi daří, neboť z posledních třinácti zápasů na Zimním stadionu Luďka Čajky prohráli pouze jeden. „Chceme udělat co nejvíce bodů, abychom měli klid. Teď hrajeme v Kladně a pokud vyhrajeme, bude první čtyřka velmi reálná,“ nechal se slyšet Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Vlachova družina pokračovala ve velmi dobrých výkonch i po reprezentační přesátvce. Ve středu doma skolila nebezpečnou Spartu, která ještě před pauzou měla sérii jedenácti výher v řadě. Zlín stáhl v závěru jednogólový náskok Pražanů zásluhou kanonýra Balaštíka a ve druhé minutě prodloužení udeřil dravec Antonín Honejsek svým pátým vítězným gólem v sezoně a druhým v nastaveném čase. „Bylo to velmi dobré utkání z obou stran. Sparta hrála výborně, v první části měla navrh. My jsme ve druhé třetině hru vyrovnali. Duel měl náboj play off, padlo málo branek a na obou stranách vynikli výborní gólmani. Radujeme se ze dvou bodů, neboť Sparta je velmi těžký soupeř,“ pověděl padesátiletý šéf zlínské střídačky.

Zlín sbírá v poslední době pravidelně body na domácím ledě, kde od poloviny listopadu prohrál pouze jednou. Před Silvestrem na zlínském ledě loupilo výhru jen Kladno s hvězdným Jágrem. Z třinácti posledních zápasů dvanáct výher hovoří za vše. „Dříve jsme pravidelně bodovali pro změnu venku. Hlavní je získávat body. Samozřejmě chceme vítězit doma hlavně pro fanoušky. Těší nás, že jsme to otočili. Na druhé straně jsme rádi, že máme dostatek bodů,“ řekl Rostislav Vlach.

Berani v pátečním 48. kole Tipsport extraligy hrají v Kladně. Středočeši se drží i po odchodu řady opor v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem stále na postupových příčkách do vyřazovacích bojů. Rytíři jsou momentálně na sedmé příčce se ziskem 71 bodů a především v domácím prostředí jsou hodně nebezpeční. „Kladno je velmi bojovné mužstvo. Sice momentálně nemá ve svém středu výraznou individualitu, ale nahrazuje to nesmírnou bojovností a zaprutilostí po výhře. Odehráli velmi dobré výsledky a jsou v tabulce stále hodně vysoko. Čeká nás těžké utkání, doma mají větší seběvědomí a bude to těžká bitva. Chceme ji však zvládnout. Výhra nám ještě více přiblíží první čtyřku,“ upřesnil Vlach.

Do konce dlouhodobé části extraligy zbývá odehrát pouze pět kol. Tým PSG hraje doma s Třincem a Pardubicemi, venku se představí v Kladně, Českých Budějovicích a Plzni. „Sledujeme naše umístění i body týmů kolem nás, ale pořád říkáme, že hlavní je dobře se herně připravit na play off. Nechceme kalkulovat, kolikátí budeme a s kým budeme hrát,“ poznamenal útočník Antonín Honejsek, úspěšný autor rozhodující trefy v utkání se Spartou. „Hlavně, aby nám vydrželo zdraví a byli jsme připraveni v plné síle na začátek play off. Je nám jedno koho dostaneme, i když na některá mužstva umíme zahrát a na jiné nám to nejde. Necháme to na osudu,“ řekl kouč Vlach.

Na čtvrtečním tréninku se objevil i šumperský gólman Tomáš Štůrala, který bude po dobu zranění Luboše Horčičky jistit záda Jakubu Sedláčkovi. Šumperk po prohře v Jihlavě ztratil i teoretickou naději na play off a Štůrala se přesunul do Zlína. Naopak do prvoligového Salithu zamířil junior Kevin Rozum, který dostane šanci v seniorském hokeji. Na marodce PSG Zlín jsou kromě Horčičky (natržený postranní vaz v koleni) dále dlouhodobě zranění Marek Melenovský (utržená šlacha a prasklá kost v lokti) a Martin Matějíček (operace ramene).

Berani nastoupí v Kladně ve stejné sestavě jako ve vítězném zápase se Spartou. Mužstvo absolvuje dopoledne rozbruslení na domácím ledě a čtvrt hodiny po desáté hodině se vydá klubovým autobusem do Kladna. Zápas 48. kola Tipsport extraligy Rytíři Kladno – PSG Zlín se hraje v pátek 15. února od 17.30 hodin na kladenském ČEZ STADIONU.

PSG Zlín - Rytíři Kladno
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY