pátek 01. listopadu 2019 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Využili jsme jejich psychické nepohody, říká kat Kohoutů Köhler

V rozmezí dvanácti minut ve třetí třetině čtyři vstřelené góly. To byl hlavní klíč hokejistů PSG Berani Zlín k tříbodovému vítězství 5:3 na ledě Olomouce. Třemi kanadskými body za dva góly a jednu nahrávku se na výsledku podepsal útočník Beranů Bedřich Köhler. On a jeho spoluhráči tak jsou po 16. kole extraligy bod od desátého místa, kam mohou proklouznout už v neděli, kdy doma hostí Plzeň.

Úvod zápasu vyšel Zlínu skvěle, kdy již ve 3. minutě měl k dispozici přesilovku pěti proti třem, kterou využil Bedřich Köhler. Ačkoli Hanáci následně otočili stav, Köhler opět promluvil do zápasu, a to dost výrazně. Nejprve skvěle našel na začátku třetí části před brankou skórujícího Valentina Claireauxe (2:2), načež v čase 45:15 vstřelil Köhler vítězný gól Beranů. Uragán PSG nakonec ještě dvěma góly umocnili David Nosek s Jakubem Hermanem.

"První dvě třetiny byla Olomouc lepší, a to v bruslení, v osobních soubojích atd. Nevím, čím to bylo, ale dvě třetiny jsme se nechali tlačit. Respektive necelé dvě, dost se toho změnilo po druhé komerční přestávce ve druhé třetině. Od té doby jsme převzali iniciativu a ve třetí třetině jsme se prosadili i gólově," pověděl Bedřich Köhler.

"Věděli jsme, že jim poslední dobou uteklo dost zápasu ve třetí třetině. Sice před ní vedli 2:1, ale když furt prohráváte, máte v hlavách, že to můžete ztratit znovu. Říkali jsme si, že začneme pořádně bruslit, dáme gól a to je zlomí. Povedlo se, hlava dělá velké věci," těšilo čtyřiatřicetiletého útočníka. Köhler podotkl, že už bylo na čase, aby se štěstí přiklonilo i ke Zlínu.

"Poslední dobou vždy, když jsme prohráli, tak trenér soupeře mluvil na tiskové konferenci o tom, jak si moc tu výhru ani nezasloužili, že to bylo se štěstím a tak. Tak jsem klukům v šatně říkal, buďme horší a vyhrajme. Stejně si nikdo nepamatuje výkon, ale hlavní jsou body," uzavřel Köhler.

Bedřich Köhler se raduje z gólů na ledě Olomouce, vlevo Vilém Burian. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY