neděle 22. prosince 2019 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Každý čekal, kdy se to zastaví a ono nic, smál se Zdeněk Okál

Divoký duel vyzněl pro něj a jeho spoluhráče. Útočník PSG Berani Zlín Zdeněk Okál vstřelil v zápase s Olomoucí dva góly, na další přihrál a výrazně tak pomohl Beranům k nevídaně vysokému vítězství 8:6. "Je fakt, že čtrnáct gólů bylo na mě dost. Pořád asi každý čekal, kdy se to zastaví, ale nic," smál se po krásné předvánoční nadílce devětadvacetiletý útočník.

- Zdeňku, rychle jste prohrávali 0:2. Kdy jste začali věřit, že se vám povede obrat?
"Věříte celý špíl, ale nechali jsme si dát špatné góly po špatných chybách. Jde vidět síla týmu, že si dokážeme říct v šatně, co bylo špatně a zvrátit to."

- O čem to konečné skóre 8:6 vypovídá?
"Těžko říci, napadalo to tam. Šancí bylo plno, teče, střely, buďme za to rádi. Musíme týmy kolem nás porážet. Šlapat tam naplno a klidně podobně vítězit. Nějak se to roztrhlo, ale jsme za to rádi. Byly to všechno parádní akce. V první třetině to sice bylo takové všelijaké, neplnili jsme pokyny trenérů, ale pak se všechno změnilo. Je ale fakt, že čtrnáct gólů bylo na mě dost. Pořád asi každý čekal, kdy se to zastaví, ale nic."

- Bylo by horší prohrát v takovémto zápase než například 0:1?
"Určitě, protože šlapete celý zápas, vedete i několikrát, ale je fakt, že soupeř měl vždy na všechno odpověď. Olomouc byla urputná, silná na puku, těžko se odstavovali."

- Byl to pro vás nejlepší víkend v sezoně? Prosadil jste se i v pátek, dnes dva góly hned po sobě.
"Takto to neberu, máme něco nalajnovaného, nějaké cvičení, snažíme se všechno dělat jako tým. Ale osobní pocit ze zápasu jasně, byl to fajn. U prvního gólu mi to Honejsek dobře hodil, našel mě parádně a pak mě zase Pavel Kubiš dal skvěle kotouč na hůl. Zvedne se Vám tím nálada a začnou nožky jezdit. Po zlomenině už se do toho trochu dostávám. Potrénovali jsme v reprezentační  přestávce, snad to bude v pohodě."

- Zápas jste ale nedohrál, jste  v pohodě?
"Uvidíme, čeká mě ještě vyšetření, ale vypadá to, že to bude dobré. Přisedl jsem si nohu sám. Pak jsem se šel na závěr podívat alespoň na střídačku na kluky."

- V tabulce jste se posunuli už na deváté místo.
"Ale pořád se díváme pod sebe. Letos se pádá přímo... Zatím se padá přímo... Snažíme se uniknout poslednímu místu, přičemž jdeme i nahoru."

Zdeněk Okál se raduje po jednom z gólů v olomoucké síti. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY