pondělí 30. prosince 2019 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Vyrovnaný zápas, rozhodly chybičky, mrzelo Noska po prohře v Liberci

Do posledních vteřin bojovali na ledě lídra tabulky o důležité body, nakonec ale prohráli 1:2. Hokejisté PSG Berani Zlín neudrželi v Liberci jednobrankový snadno získaný náskok a nezvítězili tak po čtyřech výhrách v řadě. "Čekali jsme vyrovnaný zápas, což se potvrdilo. A že rozhodnou malé chybičky, se rovněž potvrdilo," pověděl obránce David Nosek v útrobách liberecké arény.

Davide, v Liberci jste se nedokázali gólově prosadit a odjíždíte bez bodu. Co rozhodlo o těsné porážce?
"Měli jsme podařený vstup do utkání, padl nám tam šťastný gól. Potom jsme měli chvilkový výpadek ve druhé třetině, kdy jsme dovolili soupeři dát dva snadné góly. Poté jsme sice podali dobrý výkon, ve třetí třetině jsme měli tlak, ale nedali jsme žádný gól a nemohli jsme vyhrát."

Byl to souboj dvou týmů ve velmi dobré formě, oba se vezly na vítězné vlně.
"Věděli jsme, že jsou první. Ve formě, daří se jim, ale to nám poslední dobou taky. Čekali jsme vyrovnaný zápas, což se potvrdilo a rozhodly malé chybičky. Chyběly nám šťastné góly z důrazu před brankou jako v Plzni. Liberec hraje hodně do útoku. Bránění nás stálo dost sil, ale i přesto jsme šance měli, ovšem bez vstřeleného gólu."

I tak máte za sebou velmi vydařené svátky, co říkáte?
"Rozhodně. Ze šesti zápasů jsme pětkrát bodovali, jsme spokojení. Škoda, že jsme v Liberci nepřidali ještě další krůček."

V novém roce hrajete nejdříve doma s Pardubicemi. První tým tabulky nahradí poslední. Jak vidíte tento souboj na domácím ledě?
"Všichni očekávají, že doma Pardubice porazíme. O to to bude těžší než při venkovních zápasech."

Obránce David Nosek v souboji  za bránou s libereckým útočníkem Janem Ordošem. FOTO: JIŘÍ PRINC (www.hcbilitygri.cz) 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY