neděle 26. ledna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Dalibor Řezníček: Musíme být pokorní, bod bereme

Dvakrát stáhli dvougólový náskok soupeře, nakonec to ale k výhře nestačilo. Hokejisté PSG Berani Zlín doma podlehli Karlovým Varům 5:6 po prodloužení a před svými diváky tak neuspěli teprve podruhé za posledních osmi zápasů. „Bod určitě bereme. Uvidíme na konci sezony, jak moc byl cenný,“ řekl obránce Dalibor Řezníček.

Berete po takovém průběhu aspoň bod?
"Musíme být pokorní. Po první i druhé třetině, kdy jsme prohrávali o dva góly, bychom ho určitě brali. Nebylo nic lehkého to dotáhnout. Byl to atypický zápas, Vary hrají hodně pohyblivý hokej a bylo těžké se tomu přizpůsobit. První třetinu jsme s tím měli problémy, rychle otáčeli hru, nahazovali puky a pořád byli u nás ve třetině. Hlavně pro nás obránce to bylo složité."

Všechny branky jste vstřelili po ráně nahoru na Novotného vyrážečku, byl to záměr?
"Ani bych si nevzpomněl, kdy jsme dali tolik gólů po střele nahoru. Říkali jsme si, že musíme co nejvíc střílet, jejich gólmanovi to taky nešlo, dostával branky ze střední vzdálenosti."

Trefil jste se poprvé v sezoně, byla to velká úleva?
"Čekal jsem hodně dlouho, super, že jsem dnes vstřelil gól. Hlavní je, že to pomohlo k bodu. Z toho, že jsem ještě nedal gól, jsem nebyl nervózní. Snažil jsem se celou dobu hrát svoji hru a že mi to tam spadlo, je plus."

Dvakrát jste stáhli náskok hostů, je poznat, že si věříte?
"Nevzdali jsme to, v kabině jsme si pokaždé řekli, že do toho půjdeme a budeme se snažit tlačit. Ukazuje to sílu celého týmu. Jen škoda, že jsme ve třetí třetině nepřidali šestý gól, šance v přesilovce jsme měli. Ale dobře, že jsme to dotáhli aspoň na remízu."

Myslíte pořád na šesté místo, nebo už si spíš hlídáte pozici v předkole play-off?
"Nepřemýšlíme nad tím, co bude. Příští týden máme před sebou tři zápasy, teď v úterý jedeme do Vítkovic, kde to bude velmi těžké. Možná ještě těžší než dneska. Zatím se nám proti nim moc nedaří, budeme to chtít zlomit."

Jak se vám líbily dnešní speciální dresy na počest Karla Rachůnka?
"Byly super, podobné vzpomínky na legendy se mi moc líbí. Jen škoda, že jsme první třetinu prohráli 1:3. Karel byl výborný hokejista i člověk a ze všech, co ho znali, je cítit, že pro ně něco znamenal." 

Obránce Dalibor Řezníček vstřelil proti Karlovým Varům svůj první gól v letošní sezoně. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY