úterý 26. února 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hrdina večera Patrik Urbanec: Vůbec nevím, jak padl vítězný gól

Druhým gólem v sezoně vystřelil hokejistům PSG Zlín Prezidentský pohár. A bylo docela symbolické, že vítězství v základní části zajistila v duelu s Pardubicemi v prodloužení trefa teprve devatenáctiletého zadáka Patrika Urbance, nejmladšího odchovance v sestavě Beranů. „Je to neuvěřitelný pocit, dát vítězný gól v takovém zápase a před domácími diváky, kteří dnes vytvořili vynikající kulisu,“ zářil po utkání Urbanec.

- Vybavíte si vaši vítěznou branku?
"Vůbec nevím, jak se to seběhlo… Viděl jsem, že Čája jede dopředu, vyjel jsem za ním ze střídačky podpořit útok. Puk se ke mně odrazil a vystřelil jsem. Když z toho byl gól, nevěděl jsem radostí, co mám dělat."
 
- Zápas jste začali výborně, ale ve druhé třetině vás postihl nečekaný výpad. Ceníte si triumfu o to víc?
"Jsem rád, že jsme to dotáhli do konce. Vedli jsme 3:0, pak soupeř vyrovnal na 3:3. Přestali jsme hrát, neměli jsme pokryté hráče před naší brankou. Ale takový je hokej. V kabině jsme si k tomu po druhé třetině něco řekli, ale popravdě jsem čekal, že bude větší bouřka. Aspoň, že máme dva body a pohár."
 
- Jak moc důležitý je pro vás fakt, že jste vyhráli základní část?
"Hráli jsme hlavně o formu pro play-off. Těší nás, že nějakou máme. Během pauzy se sice může ztratit, ale pořádně potrénujeme a věřím, že se neztratí. Máme mladý tým, o to je cennější, že se nám tohle povedlo. Teď se chceme dostat co nejdál. Pro mě je to neskutečná sezona, začal jsem ji v juniorce a teď jsem tady a čeká mě play-off v extralize dospělých."
 
- Co říkáte na svého kamaráda Petra Holíka, který se dnes nečekaně předvedl jako bitkař a na body porazil hostujícího Semoráda?
"Neviděl jsem pořádně, jak se to seběhlo. Byl jsem na střídačce a najednou jsem si všiml, jak ho Holas mele na zemi. Zvládl to dobře." (směje se)

Patrik Urbanec
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY