neděle 23. srpna 2020 | Lukáš Kapinus

Čtvrtfinále Generali Česká Cup přivede do Zlína Pardubice

Ve čtvrtfinále vyřazovací fáze se naši Berani střetnou s vítězným celkem tabulky C, HC Dynamo Pardubice. Domácí utkání se odehraje na stadionu Luďka Čajky v pondělí 24. srpna v 17:30.

Ševci v posledním utkání skupiny udolali Zubry z Přerova a z druhého místa se podívají do vyřazovacích bojů přípravného turnaje Generali Česká Cup. Že se postup ze skupiny nerodil snadno dokládají i slova kapitána týmu Tomáše Žižky: "Jsme rádi, že jsme postoupili, ta skupina, i když s týmem z Chance ligy, vůbec nebyla jednoduchá, museli jsme podat maximální výkony. Nutnost vyhrát v posledním zápase s Přerovem nás dostala pod tlak, především první dvě třetiny, kdy jsme nedali góly a Přerov hrál velmi dobře, tam to bylo těžké, ale ukázala se síla mančaftu a jsme rádi, že jsme to zvládli a zápas otočili."

Ve čtvrtfinále se Beranům postaví vítěz skupiny C, HC Dynamo Pardubice. Dalo by se říct oblíbený soupeř - z posledních deseti utkání 9x zvítězili zlínští hokejisté. Pikantní souboj se chystá především pro bývalého zlínského útočníka Valentina Claireauxe. Tíha vyřazovacích bojů na tým ale podle zkušeného beka Žižky nedoléhá: "Budeme se snažit podat takový výkon, abychom mohli být spokojení a mít dobrý pocit, třeba to bude na Pardubice stačit. O postup se samozřejmě porveme, ale pořád se jedná o přípravu, priorita je tedy hrát takový hokej, který pak přeneseme do extraligy, zbavit se některých věcí, které bychom dělat neměli, vyzkoušet co nejvíc hráčů a dát příležitost mladým, ať ukážou, co v nich je."  

Ve stylu hledání ideálních lajn a testování hráčů Zlín zatím proplul celou základní skupinou. Hlavní trenér Robert Svoboda v šesti zápasech zapojil spoustu mladých nadějí, velký prostor dostala především brankařská dvojice Huf - Kořének. Příležitost ukázat se si pochvaloval i nejlepší střelec mládežnické ligy Vojtěch Dobiáš: "Zápasy jsou určitě o něčem jiném než na co jsme byli zvyklí v mládežnických soutěžích, jde vidět, že starší chlapi jsou zkušenější, hrají s větším klidem, ale je to nejspíš jen o tom si na jejich chytrost a tempo zvyknout. Všichni jsme rádi, že jsme dostali hodně prostoru a mohli pomoci týmu k postupu ze skupiny.

Hosté z Pardubic ovládli svou skupinu C a do play-off postoupili po zisku 13 bodů z prvního místa. Prozatím Dynamo provázela skvělá defenziva, s výjimkou divoké přestřelky s Hradcem (6:5 po prodloužení) Pardubice v žádném utkání nedostaly víc než dvě branky. Celkově lovili pardubičtí brankáři puk ze sítě jen jedenáctkrát, nejméně ze všech účastníků turnaje. Velkou zásluhu na tom má brankář Milan Klouček, který v pěti odchytaných zápasech inkasoval pouze pětkrát a s úspěšností zásahů téměř 96 % je na špici tabulek.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY