čtvrtek 12. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Berani se utkají na domácím ledě s Dynamem Pardubice

Berani se po úspěšném výjezdu do Olomouce vrací na domácí led. V 17. kole Tipsport extraligy přivítají dalšího známého, Dynamo Pardubice. Tedy tým, se kterým letos získali první body, a také soupeře ze čtvrtfinále Generali Cupu. Utkání na stadionu Luďka Čajky začíná v 17:30.

Jak jsou na tom Berani

Berani v moravském derby s Olomoucí navázali na dobrý výkon proti Spartě, znovu dokázali vstřelit čtyři branky, výrazně se zlepšili také v defenzivě. Zaslouženě si tak přivezli tři body

"S Olomoucí jsme to odehráli dobře, ačkoli nám vypadl ještě Honza Dufek. Mladíci to ale zvládli, dobrý zápas, dobrý výsledek, výborný výkon Kašíka, zlepšená defenziva, takže jsme spokojení." vyjádřil se zpětně k uplynulému utkání hlavní kouč PSG Berani Zlín Robert Svoboda

Nastartovat vítěznou sérii mohou Berani zítra proti trápícímu se Dynamu Pardubice. Tedy proti týmu, se kterým si letos připsali své vůbec první body:

"V žádném případě není na místě podcenění nebo lehkovážnost. My můžeme vycházet z toho, že už jsme Pardubice letos potkali, jak v Extralize, tak v Generali Cupu. Chystáme se tak, abychom potvrdili body s Olomoucí, a budeme rádi, když se to podaří. S určitostí víme, že Fořťák se do sestavy ještě nevrátí, u Dufína se rozhodne zítra dopoledne. Tým je jinak kompletní, mladíci jsou připravení naskočit a porvat se o šanci, takže v tom nevidíme problém," přešel plynule trenér Robert Svoboda na zítřejšího protivníka.


Z tábora soupeře

Z Pardubic přišla začátkem listopadu nečekaná a nemilá zpráva. Svou bohatou hokejovou kariéru ukončil útočník Tomáš Rolinek, mimo jiné dlouholetý reprezentant a kapitán mistrů světa z roku 2010. Další zkušený matador, Michal Vondrka, je dlouhodobě mimo hru kvůli zranění. 

„Tělo mi vypovědělo službu, nechtělo už jít na hranici trénování, nechtělo se obětovat, abych já byl připravený. Zjistil jsem, že nemám na to, abych dohnal kluky. Takže nazrál čas, abych svou hokejovou kariéru ukončil a zjistil, co obnáší život po hokeji,“ odtajnil důvody konce kariéry Tomáš Rolinek v rozhovoru pro Dynamo Pardubice.

Do útoku ale Pardubice hlásí i posily. K týmu se má připojit kanadský hokejista Anthony Camara. 27letý rodák z Toronta naposledy působil ve Švédsku. Do zápasu s Berany ale nejspíš nebude k dispozici. 

Dynamo se zatím po restartu extraligy nepotkalo s nejlepší formou. Prohrálo oba dva zápasy, vysoko na ledě Sparty (1:7), i na ledě Plzně (2:5). Po sérii porážek se tak propadlo na poslední příčku v tabulce. 

„Honíme to pod nohama i přes velkou snahu, ale prostě to tam nedoklepneme. Chceme tak moc, až z toho nic nemáme. Hlava výkon strašně ovlivňuje a myslím si, že to šlo hodně poznat, který tým je v pohodě, a který se trápí,“ popsal pro pardubický web aktuální rozpoložení útočník Vladimír Svačina.


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) -  Řezníček, Nosek (A), Gazda, Ferenc, Žižka (C), Novotný, Suhrada - Köhler, Fryšara, Ondráček - Šlahař, Honejsek, Okál - Sebera, Herman, Karafiát - Václavek, Sedláček, Kubiš (A)

HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – Mikuš, Bučko, Zacharčuk, Nakládal, Zdráhal, Holland, Vála – Mandát, Poulíček, Svačina – Blümel, Kousal, Tybor – Paulovič, Claireaux, Kusý – Machač, Anděl, Zeman


Co říkají statistiky

Berani se výhrou nad Olomoucí posunuli na devátou příčku. Na domácím ledě se jim na Pardubice dlouhodobě daří. Dokázali vyhrát šest posledních utkání, s průměrem 4,6 vstřelených branek. V letošní sezóně ale na domácím ledě ještě nevyhráli.

Střelecky se proti Dynamu daří především Štěpánu Fryšarovi a Bedřichu Köhlerovi, oba dva Pardubicím během loňské sezóny a letošní přípravy vstřelili 3 branky.

Pardubice se po sérii porážek propadly až na poslední příčku se ziskem dvou bodů. A aktuálně jsou to oni, kdo trpí nejnižší produktivitou. Za šest zápasů vstřelily pouze 9 branek. Naopak mají nejvyšší průměr inkasovaných branek na zápas, přes 4 branky. Navíc Pardubice pálí oslabení, s úspěšností necelých 64 procent jsou nejhorší v celé lize.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY