sobota 14. listopadu 2020 | Lukáš Kapinus

Další kolo přivádí Berany na půdu neporaženého Třince

V rámci 18. kola Tipsport extraligy ledního hokeje čeká Berany pořádná výzva. Vydají se totiž na led dosud neporaženého Třince. Ve Werk Areně se ale Zlínu daří odehrát dobré zápasy. Zopakují to i zítra? Utkání začíná v 17:00.

Jak jsou na tom Berani

Berani si proti Pardubicím připsali první domácí body. Zároveň zapsali druhou výhru v řadě, ačkoli až po samostatných nájezdech. V obou utkáních se trefil útočník první formace Jiří Ondráček

"Jeden gól do prázdné a jedna povedená akce, neřekl bych úplně střelecká forma, ale jsem rád, že už nejsem na nule. Určitě dobré pro sebevědomí, doufám, že z toho v dalších zápasech něco vytěžím. I třeba proti Třinci. Mají výborné mužstvo, je to těžký soupeř, ale my s nimi umíme zahrát dobré zápasy. Dostávají málo gólů, bude těžké se prosadit, proto musíme hrát disciplinovaně," hledal recept na zítřejšího soupeře právě zmiňovaný Jiří Ondráček

Dalším soupeřem Beranů v rychlém sledu zápasů Tipsport extraligy budou Oceláři z Třince. Tedy další soupeř, se kterým už letos Berani mají zkušenosti z přípravného Generali Cupu:

"Program je náročný, ale musíme se s tím vypořádat. Zítra nás čeká neporažený Třinec, ale jedeme tam s odhodláním, chceme tam zítra uspět. Včera nám vypadl Sebera, a ačkoli to neni dlouhodobějšího rázu, musíme najít náhradu. Snad dáme sestavu nějak dohromady, alternativy určitě máme," komentoval hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda zítřejšího protivníka.


Z tábora soupeře

Třinečtí hokejisté v pátečním souboji porazili Olomouc a protáhli tak svou vítěznou sérii. V aktuálním ročníku extraligy ještě neporažení, jediný bod jim v prodloužení dokázala sebrat Kometa Brno.

„Celému týmu prospívá, že jsme mohli být během vynucené pauzy na ledě v Polsku. Kombinace i lehkost na bruslích je vidět. Snažíme se hrát jednoduše, rychle se dostávat do soupeřova pásma a co nejvíce střílet. Zatím se nám to daří,“ komentoval výkony týmu Martin Gernát v rozhovoru pro web Ocelářů.

Oceláře bodově táhne především první útočná lajna. Martin Růžička (proti Olomouci 1+2) i Matěj Stránský (1+1) už mají 13 kanadských bodů a vévodí celé extralize, přestože mají odehráno jen šest utkání.


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) -  Řezníček, Nosek (A), Gazda, Ferenc, Žižka (C), Novotný, Suhrada - Köhler, Fryšara, Ondráček - Šlahař, Honejsek, Okál - Sebera, Herman, Karafiát - Václavek, Sedláček, Kubiš (A)

HC Oceláři Třinec: Kořenář (Štěpánek) – Doudera, Gernát, Musil (A), Galvinš (C), Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – Kovařčík, Jašek, Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Hrňa


Co říkají statistiky

Berani v minulé sezóně dokázali oba zápasy na půdě soupeře dotáhnout až k samostatným nájezdům, jednou brali i druhý extra bod. Od začátku sezóny je trochu trápila produktivita, to už je ale zapomenuto. Naopak uspokojivá jsou čísla z defenzivy, kde mají šestý nejnižší počet inkasovaných branek. To podtrhuje i úspěšnost zásahů Libora Kašíka přes 93 procent. Lepší je v této statistice jen Petr Kváča z Liberce. Střelecky se proti Třinci v minulé sezóně dařilo obránci Tomáši Žižkovi. Do sítě Ocelářů dokázal přesně umístit dva pokusy. 

Oceláři, jak již bylo řečeno, zatím drží v této sezóně neporazitelnost. O jediný bod je dokázala obrat Kometa Brno. Výborně si počínají oba brankáři, jak Kořenář, tak Štěpánek mají průměr obdržených branek těsně nad hranicí 2 a jsou na čele gólmanských tabulek. I proto Oceláři inkasovali v celé extralize nejméně golů a mají třeti nejnižší průměr v lize. Naopak suverénně nejvyšší mají průměr vstřelených branek, přesně 5 na zápas. Útočníci Růžička s Stránský také vévodí tabulkám kanadského bodování. A to má Třinec stále odehráno jen 6 utkání.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY