pondělí 07. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Berany čeká na domácím ledě odvetný zápas proti Varům

Dohrávka 9. kola Tipsport extraligy ledního hokeje přinese další souboj Beranů s HC Energie Karlovy Vary. Tedy týmem, kterému mají zlínští hodně co vracet za týden starou porážku v posledních sekundách hry. Utkání na stadionu Luďka Čajky začíná v 17:00.



Jak jsou na tom Berani

Berani po zlepšené druhé polovině utkání s Plzní dokázali na venkovním ledě přetlačit Tygry z Liberce. Připsali si tak z posledních tří utkání druhou výhru. Stále jsou ale v dolní polovině tabulky se ziskem 17 bodů.

S Karlovými Vary se už letos Berani setkali. Dvakrát v utkání vedli a nakonec gólem v posledních vteřinách utkání přišli o všechny body. Dvakrát v tomto utkání skóroval zlínský odchovanec Petr Šenkeřík. Po osmi dnech však přichází šance Zlína na odvetu. 

"Samozřejmě to v nás pořád je. Vary budeme mít znovu doma, takže věřím, že nic takového už nedopustíme, body zůstanou u nás a vrátíme jim porážku, která byla hodně bolestivá," vyjádřil se před odvetou s Karlovými Vary nejproduktivnější obránce týmu Dalibor Řezníček.


Z tábora soupeře

Karlovarští hokejisté od debaklu s Boleslaví pětkrát v řadě neprohráli, i když vítězství proti Dynamu Pardubice se nerodilo snadno a Vary zápas rozhodly až v nájezdech, kdy rozhodující proměnil Jakub Lauko

Byl to zápas výborných gólmanů. Myslím si, že většinu zápasu to bylo vyrovnané, domácí hrozili z přečíslení, naštěstí náš brankář nás podržel. Nakonec podle mě utkání rozhodly naše ubráněná oslabení ke konci utkání. Že jsme byli šťastnější v nájezdech, za to jsme jenom rádi." hodnotil pro karlovarský web utkání trenér Energie Martin Pešout.

Mimo hru bude minimálně měsíc Michal Plutnar, který si v zápase s Pardubicemi přivodil zlomeninu klíční kosti. V rámci úsporných opatření nebude s Vary nadále pokračovat další bek Oldřich Kotvan. Jinak by měl být tým kompletní.

Energetici nejvíce spoléhají na první lajnu, kde tvoří hru David Kaše (4+9), útočníci Jakub Flek s Petrem Koblasou mají na kontě oba 6 branek. Spolehnout se ale mohou i na obránce, například Petr Šenkeřík je s 11 kanadskými body čtvrtým nejproduktivnějším obráncem extraligy. 


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) - Řezníček, Ferenc, Dluhoš, Novotný, Žižka (C), Gazda - Köhler, Herman, Karafiát - Kubiš (A), Honejsek, Vopelka  - Okál (A), Sedláček, Václavek - Ondráček, Poletín, Šlahař

HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Hamrla) - Rohan (A), Šenkeřík, Plutnat, Graňák, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold - Flek, Kaše, Lauko - Beránek, Mikúš, Hladoník - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý (C), Redlich


 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY