pondělí 14. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Sérii domácích utkání zakončí Berani střetnutím s Plzní

Dohrávané 11. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje přinese poslední ze série čtyř domácích utkání Beranů. Ti se na stadionu Luďka Čajky střetnou s HC Škoda Plzeň, druhým celkem extraligové tabulky. A budou chtít odčinit víkendové neúspěchy spojené s nízkou produktivitou. Utkání startuje v 17:00.



Jak jsou na tom Berani

Berani poslední tři zápasy odehráli na domácím ledě, v soubojích s Karlovými Vary, Litvínovem a Olomoucí si ale dokázali připsat pouhý bod a vstřelit jen dvě branky. 

"Musíme zapomenout na prohry, myslet pozitivně a koukat se dopředu. Být efektivnější, proměňovat šance, které si vytvoříme," burcoval tým před utkáním s Plzní kapitán zlínského výběru Tomáš Žižka.

Beranům kromě dlouhodobě zraněných bude velmi pravděpodobně scházet také Jakub Herman a Libor Kašík. Pro reprezentační povinnosti budou v sestavě chybět obránci Dan Gazda a Jirka Suhrada. Po vypršení disciplinárního trestu se naopak vrátí Pavel Kubiš.

"Situace je pro nás stále složitá, zranění,  reprezentační povinnosti, zápasová nálož, prohry. Zápasíme sami se sebou, na soupeře se ani nedíváme. Nejsme spokojení s produktivitou, nedaří se nám dotáhnout akce do gólového konce, přesilovka nám poslední utkání nevycházela. Nervozita trochu je, ale musíme bojovat, snažit se, věřit, že to urveme, že vstřelíme první branku, že nás to nakopne. Žádný zázračný recept není, hrát jednoduše, přímočaře, házet všechno na bránu, semknout se a bojovat," hledal před utkáním s Plzní cestu ke zlepšení hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.


Z tábora soupeře

Ani Plzeň nezažívá výsledkově nejlepší období. V prodloužení podlehla Olomouci a doma nedokázala porazit pražskou Spartu. Se 44 body je v tabulce nicméně stále druhá, se ztrátou šesti bodů na Třinec. 

„Budeme se připravovat klasicky. Podíváme se na video, rozebereme si chyby. Čeká nás dlouhá cesta, nepříjemný soupeř - tedy nic jednoduchého. Musíme zahrát o mnoho lépe než se Spartou. Určitě ale budeme chtít před přestávkou vyhrát ,“ komentoval nadcházející utkání se Zlínem pro plzeňský web obránce Škodovky Peter Čerešňák.

V sestavě Plzně bude chybět Petr Kodýtek, který odletěl s národním týmem na turnaj Channel One Cup. Dlouhodobě chybí další útočník Tomáš Mertl. 


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) - Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Gazda, Novotný, Nosek (A), Hamrlík - Köhler, Herman, Karafiát - Vopelka, Honejsek, Okál (A) - Ondráček, Sedláček, Poletín - Šlahař, Pšurný, Sebera

HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) - Čerešňák, Kaňák, Budík, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Lang - Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) - Straka (A), Kodýtek, Eberle - Pour, Rob, Kantner - Malát, Stach, Šuhaj


 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY