pondělí 21. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Za každý bod jsem rád, hlavní je ale tým, tvrdí Jiří Karafiát

V prvním utkání s Mladou Boleslaví na vlastním ledě se mladý útočník Beranů Jiří Karafiát dokázal trefit vůbec poprvé v extralize. Dnes se mu na boleslavském ledě podařilo svůj kousek zopakovat, brankou po 24 vteřinách hry dokázal Berany nastartovat. Zlín si nakonec odváží domů dva body po výhře v prodloužení.

"V hlavě jsem to určitě měl"

"Ani jeden tým nebyl nějak výrazně lepší. My jsme dobře začali, Boleslav se do utkání vrátila, dokázala vyrovnat, potom to bylo nahoru dolů. Jsou rychlí, nabruslení, těžko se tu vyhrává. Vzhledem k průběhu utkání velmi cenné dva body, jsme za to určitě rádi," komentoval hned po utkání centr první formace Jiří Karafiát.

Berani tentokrát předvedli perfektní vstup do utkání, Mladou Boleslav dokázal Jiří Karafiát zaskočit už po 24 vteřinách hry: "Onder s Béďou to tam vybojovali parádně. Bedřich mě tam tušil, za ramenem viděl žlutý dres, hodil to před bránu, já už jsem to se štěstím tečoval za gólmana."

Jak bylo řečeno, v prvním letošním střetnutí se Jirka Karafiát proti Boleslavi trefil vůbec poprvé za muže v extralize:  "Určitě jsem to měl v hlavě. Jenom škoda, že s nima nehrajeme i zítra, to bych třeba taky mohl dát góla," vtipkoval po zápase talentovaný střelec.


"Jsem rád za každý body"

Berani znovu nastoupili do soutěžního utkání po pěti dnech bez zápasů"Pauza určitě pomohla, zregenerovali jsme. Zabojovali jsme dnes od začátku, věděli jsme, že po nich musíme jít, že na nic nečekáme, že máme síly šlapat od první buly naplno. Trenéři nás dobře připravili, poučili jsme se z prvního utkání doma, kdy nás Boleslav porazila."

"Jsem rád za každý bod, hraju hodně, to všechno mě těší. Na mých bodech ale nezáleží, hlavní je, že jsme ukázali, co v nás je, že se umíme vyrovnat dobrým týmům v bruslení, bojovat a potrápit je," vrátil se Jirka ke svému letošnímu vstupu do extraligy, kde sbírá velmi cenné starty a kanadské body.  

"Balíme si věci a jedeme hned do Prahy. Máme zařízenou kabinu na Spartě, ráno tam máme rozbruslení a od pěti na ně vlítneme. Zkusíme před Vánoci přivézt ještě nějaké body," nastínil mladý utočník plány na nejbližší hodiny, po kterých se Berani v druhém utkání ve dvou dnech střetnou s HC Sparta Praha. 

 

Úvodní foto: Jan Pavlíček | BK Mladá Boleslav

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY