pátek 25. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Na zlínský led zavítá na Štěpána Mountfield Hradec Králové

Sváteční program Tipsport extraligy přinese porci šesti zápasů. Na stadion Luďka Čajky zavítá šestý Hradce Králové, proti nimž budou chtít zlínští hokejisté odčinit předvánoční nezdar na ledě pražské Sparty. Úvodní buly padne v 17:00.


Jak jsou na tom Berani

Berani se před Vánoci dokázali zvednout, na vlastním ledě udolali plzeňskou Škodovku, dva body si přivezli z Boleslavi. Slibný bodový zisk ale pokazilo selhání na ledě pražské Sparty, odkud si Zlín přivezl málo vídaný desetigólový debakl.

"Musíme hodit za hlavu ten nepovedený zápas na Spartě, který byl špatný po všech stránkách. Na druhou stranu jsou další zápasy, ve kterých můžeme být úspěšní. Chceme se vrátit k výkonu, který jsme předvedli v Boleslavi. Vrací se nám Herman, Dufek, Fryšara, v pořádku jsou naštěstí i Nosek se Žižkou, to všechno je pozitivní a určitě nám návrat tolika hráčů pomůže," komentoval před zápasem s Hradcem trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Marodka Beranů se tak začíná postupně vyprázdňovat. Mimo je pro zranění třísel stále Tomáš Fořt, na mistrovství světa U20 si plní reprezentační povinnosti Jiří Suhrada, jinak je ale kádr po dlouhé době znovu téměř kompletní.

"Těším se hodně. Pauza byla dlouhá, takže to bude hodně těžké, ale převládá velké nadšení. Alespoň jsem mohl chodit na led, bruslil jsem, takže jsem trochu potrénoval a udržoval se v kondici. Návrat bude doufám o to příjemnější," prozradil jeden z navrátilců do sestavy, útočník Jan Dufek.  


Z tábora soupeře

Ani Hradec před Vánoci neměl nejlepší období, když doma prohrál s Mladou Boleslaví a v prodloužení také s Vítkovicemi. S 39 body je Mountfield aktuálně šestý v tabulce, se ztrátou pěti bodů na Vary a Plzeň.

„Chtěli jsme bodovat za tři body, s tím jsme do zápasu šli. Měli jsme víc střílet, být víc produktvní, málo jsme stáli před brankou. Nevyužili jsme přesilovku 5 na 3, i když nebyla špatně sehraná. Chyběli nám diváci, co by nás hnali dopředu,“ komentoval pro hradecký web utkání s Vítkovicemi mladý útočník Matěj Morong

Hradečtí přišli o svého nejproduktivnějšího hráče, obránce Filipa Hronka, který si za 22 utkání v extralize připsal 23 bodů za 10 gólů a 13 asistencí. Radek Smoleňák, kapitán týmu, je nejlepším střelcem s 11 zásahy, na svém kontě má 19 kanadských bodů. Dále Hradec bodově táhne Ružička (6+8), Orsava (4+9) a Cingel (2+11).


Sestavy z předchozího utkání

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) - Ferenc, Řezníček, Gazda, Novotný, Dluhoš, Hamrlík - Ondráček, Karafiát, Köhler (C) - Vopelka, Honejsek, Okál (A) - Šlahař, Sedláček, Sebera - Václavek, Poletín, Kubiš (A)

Mountfield Hradec Králové: Lukeš (Mazanec) - Blain, Nedomlel (A), Pavlík (A), Šalda, Zámorský, Jank, Váchal - Kev. Klíma, Cingel’, Lev - Perret, Koukal, Smoleňák (C) - Sklenář, Zachar, Kel. Klíma - Síla, Morong, Pilař


 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY