neděle 27. prosince 2020 | Lukáš Kapinus

Třetí střetnutí v sezóně čeká Berany s pardubickým Dynamem

Kola Tipsport extraligy ledního hokeje se točí dál. V 30. kole se Berani utkají s HC Dynamo Pardubice, tedy soupeřem, kterého prozatím dokázali v obou zápasech porazit. Přesto je proti rozjetému protivníkovi nečeká nic lehkého, Dynamo šest zápasů v řadě neprohrálo. Utkání v pardubické Enteria Aréně startuje v 18:00.


Jak jsou na tom Berani

Berani bohužel na domácím ledě znovu nedokázali uspět, těsným výsledkem podlehli Hradci Králové a nadále tak zůstávají druhým nejhorším týmem, co se týče bilance na vlastním stadionu. Polepšit si bodově může Zlín na ledě rozjetých Pardubic. V prvním vzájemném utkání v Enteria Aréně vyhrál 2:0 po brankách Köhlera a Hermana

"Pardubice se vezou na vítězné vlně, ale do zápasu jdeme odhodlaně. Podařilo se nám porazit Plzeň i Boleslav, tak si věříme i na Pardubice. Včera o bodech rozhodla jediná přesilovka, pevně věřím, že se situace začne otáčet a z těchto těsných utkání budeme získávat více bodů," komentoval střetnutí s Dynamem trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Po dlouhém marodění se zlínským trenérům do sestavy vrátili útočníci Jan Dufek a Štěpán Fryšara, problémy s břišním svalstvem vyléčil také Jakub Herman, Berani tak byli po dlouhé době téměř kompletní. Mimo sestavu aktuálně zůstává jen Tomáš Fořt, kterého trápí třísla. 

"Kuba Šlahař se vrací do sestavy, zatím tam řešíme ještě jeden otazník s ohledem na drobné zranění. Takže uvidíme jak se bude dařit," dodal ještě zlínský lodivod Robert Svoboda, jak bude zhruba vypadat sestava.


Z tábora soupeře

Pardubické Dynamo po nevýrazném startu do extraligy najelo na vítěznou vlnu a šest zápasů v řadě dokázalo zvítězit, včetně skalpů Plzně a Liberce. Se ziskem 34 bodů se tam posunulo do středu tabulky a aktuálně okupuje osmou pozici.

„Pohoda v týmu teď asi je. Já jsem v Pardubicích tři roky a za tu dobu se tu moc nevyhrávalo, takže jsme tady takovou pohodu dlouho neměli. Nicméně tomu ale nechci moc říkat pohoda, protože chceme jít zápas od zápasu a dál vyhrávat.“ komentoval vítěznou šňůru Pardubic útočník Jan Mandát

Skvěle se v týmu Pardubic zabydlela kanadská posila Anthony Camara, který patří mezi tři nejproduktivnější muže týmu s bilancí 6+9. Dále má 15 kanadských bodů Matěj Blümel (8+7) a obránce Juraj Mikuš (3+12).


Sestavy z předchozího utkání

HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kantor) - Nakládal (C), Kolář (A), Zdráhal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála - Anděl, Paulíček, Blümel - Mandát (A), Kousal, Camara - Svačina, Roman, Paulovič - Kusý, Rohlík, Machala

PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) -  Řezníček, Gazda, Žižka (C), Ferenc, Novotný, Nosek (A), Hamrlík - Vopelka, Herman, Köhler - Dufek, Fryšara, Okál - Sebera, Sedláček, Kubiš (A) - Honejsek, Karafiát, Ondráček


 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY