neděle 10. března 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Černý beran Zdeněk Okál viděl po střetu s Kolouchem jen reklamu na mantinelu

Po ledě létal s obrovskou dávkou energie a rozdal nespočet ran. „To je můj styl hry. Jsem takový černý beran,“ směje se Zdeněk Okál, útočník PSG Zlín. Po triumfu 3:1 v prvním zápase čtvrtfinálové série s Vítkovicemi měl výbornou náladu, ale přílišné nadšení tlumil. „Je to teprve začátek,“ prohodil Okál.

- Máte za sebou první vítězný duel v kariéře v extraligovém play off, jak jste si ho užil?
"Ale jo, dobré to bylo. (směje se) Bylo poznat, že oproti základní části se hraje ještě opatrnější hokej a taky se víc chodí do těla. Všichni jsme hráli hodně obětavě a na doraz. Díky tomu máme první vítězství v sérii."

- Ale nerodilo se lehce, že?
"Věděli jsme, že Vítkovice jsou obtížný soupeř. Od druhé třetiny jsme vedli, ale pak jsme museli držet jednogólový náskok. Vítkovice mají v nohách pět utkání v předkole, i když vzhledem k prodloužení v rozhodujícím zápase jich je v podstatě šest. Dneska to bylo možná trochu vidět."

- Mohli jste vyhrát i větším rozdílem, soupeře však držel výbornými zákroky gólman Filip Šindelář. Bylo těžké se proti němu prosadit?
"Měli jsme snad tři další samostatné nájezdy, ve kterých jsme nedali gól. Chytal výborně, ukázal, že je to kvalitní brankář."

- Ve 30. minutě vás u mantinelu ošklivě srazil hostující Petr Kolouch, z následné přesilovky dal Tomáš Linhart první branku utkání. Co se předtím přihodilo?
"Přenechával jsem si puk se Zámkem (Per Zámorský) a on si mě asi spletl, myslel, že budu hrát puk. Byl jsem uvolněný a najednou přišla taková rána, že jsem už viděl jen reklamu na mantinelu. Ale jsem v pohodě."

- Vítkovičtí hráči na vás dneska měli trochu spadeno, ne?
"Hraju styl hokeje, který se asi nikomu nelíbí. Rozdám pár ran u mantinelu a občas vystřelím. Všichni to o mě ví, jsem takový černý beran, který lítá po ledě a sráží se se soupeřem." (úsměv)

- Hostující bek a zlínský odchovanec Tomáš Kudělka na vítkovickém webu připomínal váš zákrok ve druhém kole, po němž se zranil. Nebál jste se, že plánuje odvetu?
"Nečetl jsem to, jen kluci v kabině mi o tom říkali. My se spolu nebavíme, ale vím o tom. Já říkám jedno: co je na ledě, má zůstat na ledě. Uvidíme, jestli něco chystá, já budu připravený. Jinak se o to nestarám."

Neúnavný bojovník Zdeněk Okál schytal v prvním zápase s Vítkovicemi nejednu ránu.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. Semifinále
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY